Özel Betül İlkokulu’ndan Bahar Satranç Turnuvası

Manisa’nın Kırkağaç ilçesinde satranç tutkunları, Özel Betül İlkokulu’nun Bahar Satranç Turnuvası'nda buluştu. Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) ile ortaklaşa yapılan turnuvada, veli ve öğrenciler heyecanlı dakikalar yaşadı.Özel...

Google Haberlere Abone ol
Özel Betül İlkokulu’ndan Bahar Satranç Turnuvası

Manisa’nın Kırkağaç ilçesinde satranç tutkunları, Özel Betül İlkokulu’nun Bahar Satranç Turnuvası'nda buluştu. Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) ile ortaklaşa yapılan turnuvada, veli ve öğrenciler heyecanlı dakikalar yaşadı.

Özel Betül Koleji salonunda yapılan turnuva, satranç tutkunları ve ailelerinden de büyük ilgi gördü. 25 dakikalık hızlı satranç formatında oynanan maçlar, 3 kategoride 6 tur üzerinden yapıldı. Müsabakalara katılan yaklaşık 150 kişi, rakiplerini yenmek için kıyasıya mücadele etti.

Minikler kategorisi 7-8 yaş, 10 yaş altı ve 12 yaş altı olarak yapılan yarışmalarda, minikler kategorisinde katılan herkese madalya verilirken, diğer kategorilerde ilk üçe girenlere madalya ve MP4, 4 ve 5.'ye madalya verildi.

Özel Betül Koleji Beden Eğitimi ve Spor Öğretmeni Yakup Olgar, yaptığı açıklamada, “Spor denince akla maalesef daha çok kas gücünü en üst düzeyde çalıştıran aktiviteler gelir. Satranç Bilimsel olarak ispatlanmıştır ki satranç; alternatif yaratabilme, alternatifleri kıyaslayabilme, hızlı karar verebilme, sonuç odaklı düşünebilme gibi zihinsel gelişimin alt boyutlarını olumlu yönde pekiştirmektedir. Okulumuzda öğrencilerimize kaliteli eğitimin yanında spor aktiviteleri ile de onların başarılarını taçlandırmalarına yardımcı oluyoruz.” şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar