Özel: Afrika Seyri, Deniz Kuvvetleri'nin nitelikli insan gücünü dünyaya gösterdi

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Barbaros Türk Deniz Görev Grubu’nun 17 Mart 2014 tarihinde başladığı ‘Afrika Seyri’ni büyük bir başarı ile tamamlayarak 102 gün sonra anavatana döndüğü söyledi. Barbaros Türk Deniz Görev...

Google Haberlere Abone ol
Özel: Afrika Seyri, Deniz Kuvvetleri'nin nitelikli insan gücünü dünyaya gösterdi

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Barbaros Türk Deniz Görev Grubu’nun 17 Mart 2014 tarihinde başladığı ‘Afrika Seyri’ni büyük bir başarı ile tamamlayarak 102 gün sonra anavatana döndüğü söyledi. Barbaros Türk Deniz Görev Grubu’nun yaptığı Afrika Seferi’nin birçok ‘ilk’i içerisinde barındırdığını kaydeden Özel, “Türk Denizcilerinin yüzyıllar önce bayrak dalgalandırdığı sularda icra edilen Afrika Seyri, Deniz Kuvvetlerimizin sahip olduğu üstün taktik, teknik ve lojistik seviye ile nitelikli insan gücünün tüm dünyaya gösterilmesini sağlamıştır." dedi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, ‘Barbaros Türk Deniz Görev Grubu’nun Afrika Seyri’ni tamamlaması münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Afrika ülkeleri ile mevcut ilişkilerin geliştirilmesine ve yeni ilişkilerin tesis edilmesine katkı sağlamak, ana üsten uzakta uzun süreli harekât kabiliyetini geliştirmek ve dünya denizlerinde sancak ve varlık göstermek maksadıyla aktive edilen Barbaros Türk Deniz Görev Grubu’nun 17 Mart 2014 tarihinde başladığı ‘Afrika Seyri’ni büyük bir başarı ile tamamlayarak, 102 gün sonra anavatanımıza döndüğünü belirten Özel, "Barbaros Türk Deniz Görev Grubu, Afrika ülkeleri ile mevcut ilişkilerin geliştirilmesine ve yeni ilişkilerin tesis edilmesine katkı sağlamak, ana üsten uzakta uzun süreli harekât kabiliyetini geliştirmek ve dünya denizlerinde sancak ve varlık göstermek maksadıyla aktive edildi. Kurulduğu günden bu yana dünyanın çeşitli denizlerinde şanlı bayrağımızı şerefle dalgalandıran donanmamız, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin asli unsurlarından birisi olarak ülkemizin deniz hak ve menfaatlerinin korunmasında kendisine verilen görevleri başarıyla yerine getirmekte, asil milletimizin ve Silahlı Kuvvetlerimizin dünya çapındaki saygınlığına önemli katkılar sağlamaktadır." ifadelerini kullandı.

Türk Denizcilerinin yüzyıllar önce bayrak dalgalandırdığı sularda icra edilen Afrika Seyri, Deniz Kuvvetleri'nin sahip olduğu üstün taktik, teknik ve lojistik seviye ile nitelikli insan gücünün tüm dünyaya gösterilmesini sağladığını kaydeden Genelkurmay Başkanı Özel, "Birçok ‘ilk’i içerisinde barındıran bu tarihî seyir esnasında, Güney Afrika Cumhuriyeti Deniz Atış Alanı'nda 12-14 Mayıs 2014 tarihlerinde, daha önce denenmemiş ve muharebe şartlarına en yakın senaryolar dâhilinde gerçekleştirilen fiili Güdümlü Mermi ve Top atışlarında tüm hedeflerin imha edilmesi karşısında duyduğum gurur ve mutluluğu ifade etmek istiyorum.Bu seyir ile sadece güdümlü mermi atışları icra edilmemiş, çoğunluğu ilk defa olmak üzere 24 farklı ülkede 25 liman ziyaretleri gerçekleştirilmiş, ortak tatbikatlar icra edilmiş, ziyaret edilen ülkelerin devlet ve askeri erkânı ile görüşmeler yapılmış, yeni işbirliği alanları tespit edilmiş ve çeşitli etkinlikler yapılmıştır. Ayrıca, ilk defa ziyaret edilen liman kentlerinde gemilerimizi ziyaret eden ziyaretçiler için bir sevinç ve gurur kaynağı olmuştur." açıklamasında bulundu.

Dünya üzerinde sayılı donanmaların icra edebileceği bir sefer olduğunu vurgulayan Necdet Özel, mesajını şu şekilde tamamladı: "Son derece zorlu coğrafyalarda başarıyla tamamlanan Afrika Seyri nedeniyle, gerekli koordineyi sağlayan ve gerekli desteği vererek seyrin olumlu geçmesine ve ülkemizin tanıtımına katkı sağlayan Dış İşleri Bakanlığına, Milli Savunma Bakanlığına, Sağlık Bakanlığına ve TİKA'ya teşekkür ediyorum. Ayrıca, başta Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu olmak üzere, Donanma Komutanı Koramiral Veysel Kösele'yi, Türk Barbaros Deniz Görev Grubu'nun emeği geçen tüm personelini tebrik ve takdir ediyor, kendilerine bundan sonraki görevlerinde sağlık, mutluluk ve başarı diliyorum." CİHAN

Yorumlar