Özden, kadın girişimcileri Ceyhan'da yatırıma davet etti

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Adana Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Esra Özden, Ceyhan’ın Türkiye’nin ilk enerji üssü olacağını ifade ederek, girişimcilere yatırım davetinde bulundu. TOBB Adana Kadın Girişimciler Kurulu...

Google Haberlere Abone ol
Özden, kadın girişimcileri Ceyhan'da yatırıma davet etti

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Adana Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Esra Özden, Ceyhan’ın Türkiye’nin ilk enerji üssü olacağını ifade ederek, girişimcilere yatırım davetinde bulundu.

TOBB Adana Kadın Girişimciler Kurulu (KGK) Başkanı Esra Özden, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın 'Ceyhan’da yatırımlara başlıyoruz' sözlerini değerlendirdi.

Amerika’nın en başarılı girişimcilerinin enerji sektöründe yer aldığını kaydeden Özden, kısa sürede Ceyhan’da yükselecek tesislerin başta hizmet olmak üzere birçok sektörde kadınlar için fırsatlar sunduğunu söyledi. Geçen Mart ayında Dallas’ta görüştüğü Women’s Energy Network yetkililerini Adana’da ağırlamak istediklerini belirten Özden, "Kadın girişimcilerimizin Ceyhan’daki gelişmeleri yakından takip etmesini istiyoruz." dedi.

KGK Başkanı Esra Özden, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız’ın 'Ceyhan’da yatırımlara başlıyoruz' açıklamasının bölgeyi heyecanlandırdığını söyledi. Bakan Yıldız’ın geçtiğimiz hafta Botaş International Limited (BIL) tesislerinde bölge iş insanlarıyla yaptığı toplantının önemine dikkat çeken Özden, "Proje dört elle sarılacağız, Adana’yı Türkiye’nin ekonomisinin en büyük 4’üncü kenti yapacağız." ifadesini kullandı. Bölgede petrokimya yatırımlarının önünü açacak en önemli projenin ‘Ceyhan Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi’ olduğunun altını çizen Özden, "Bugüne kadar bölgede yeterli yatırım gerçekleştirilememiş olmasının nedeni mevzuat düzenlemesi ve kaynak eksikliğiydi. Akdeniz kıyısında oluşturulan 14 milyon metrekare alanda kamulaştırma çalışmalarının tamamlandığını öğrendik. Başta işletmecilik görevi verilen Adana Sanayi Odamız olmak üzere meslek odalarımız yerel yöneticilerimizle sadece Adana’nın değil, Türkiye’nin rüya projesinin hayata geçirilmesi için çaba sarf etmeliyiz." diye konuştu.

Ceyhan Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi’ altyapısının hükümetin sağlayacağı kaynak ve mevzuat düzenlemeleriyle kısa sürede bitirilebileceğini, daha önemli çalışmanın bu bölgeye yatırımcı çekmek olacağını söyleyen Özden, bu çerçevede TOBB KGK olarak görev alabileceklerini kaydetti. Geçtiğimiz Mart ayında Dallas’ta Women’s Energy Network yetkilileriyle görüştüğünü vurgulayan Esra Özden, "Amerika’da enerji sektöründe güçlü iş kadınları var. Bu grupla Dallas’ta bir araya gelme imkânı buldum. Bakü Tiflis Ceyhan Petrol Boru Hattı’nı, Ceyhan’da gerçekleştirilebilecek yatırımları konuştuk. Dünya petrollerinin önemli bölümünün taşındığı Ceyhan’la yakından ilgilendiler. Amerika’nın enerji sektöründe yatırımlarıyla tanınan kadın girişimcileri bölgemizde ağırlamak üzere bir program yapabiliriz." ifadelerini kullandı.

Ceyhan’da rafineri, petrokimya, enerji gibi sektörlerin beraberinde birçok sektöre iş doğuracağına dikkat çeken Özden şöyle dedi: "Taşımacılıktan yemekçiliğe onlarca sektör Ceyhan’daki yatırımlarla hareketlenecek. Özellikle gelişecek hizmet sektöründe patronların kadın olmasını arzu ediyoruz. TOBB Adana KGK’nın yeni dönem çalışmalarında bu konuyu gündemimizden düşürmeyeceğiz." CİHAN

Yorumlar