Özdemir: Yem bitkileri desteklemelerine müracaatlar devam ediyor

Yozgat İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ziyaettin Özdemir, yem bitkileri desteklemelerine müracaatların devam ettiğini belirterek çiftçileri müracaat etmeleri konusnda uyardı.Özdemir, yaptığı açıklamada, hayvancılık alanında kaliteli...

Google Haberlere Abone ol
Özdemir: Yem bitkileri desteklemelerine müracaatlar devam ediyor

Yozgat İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ziyaettin Özdemir, yem bitkileri desteklemelerine müracaatların devam ettiğini belirterek çiftçileri müracaat etmeleri konusnda uyardı.

Özdemir, yaptığı açıklamada, hayvancılık alanında kaliteli kaba yem ihtiyacının karşılanabilmesi ve uluslararası rekabete uygun bir şekilde gelişmenin sağlanabilmesi için yem bitkileri tarımı yapan çiftçilerin birim alan üzerinden desteklenmesine ilişkin, Yem Bitkileri Desteklemeleri Uygulama Esasları Tebliğinin Resmi Gazete yayımlandığını belirtti.

Türkiye’nin tarım ve hayvancılık açıısndan büyük bir öneme sahip Yozgat’ta çiftçilerin yem bitkilerine ağırlık verdiğini kaydeden Özdemir, "Yozgat nüfusunun büyük çoğunluğu kırsalda tarım ve hayvancılıkla geçimini sağlamaktadır. Bu bakımdan yem bitkileri çiftçilerimiz açısından oldukça önem arz etmektdir. İlimizde yem bitkileri ekilişleri için 1 Ocak 2014 tarihinden itibaren başlayan müracaatlar, 15 Kasım 2014 tarihine kadar devam edecek.Yem bitkisi desteğinden yararlanmak isteyen çiftçilerimiz, yem bitkisini hasat etmeden önce il ya da ilçe müdürlüklerimize müracaat etmeleri gerekmektedir. Hasattan sonra yapılacak müracaatlar değerlendirmeye alınmayacaktır." diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar