Özdemir: Nadasa bırakılan alanlarının ekonomiye kazandırılması için çalışıyoruz

Yozgat Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ziyaattin Özdemir, Yozgat’ın tarım ve hayvancılık açısından büyük bir öneme sahip olduğunu belirterek, nadasa bırakılan tarım alanlarının değerlendirilerek ekonomiye kazandırılması...

Google Haberlere Abone ol
Özdemir: Nadasa bırakılan alanlarının ekonomiye kazandırılması için çalışıyoruz

Yozgat Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ziyaattin Özdemir, Yozgat’ın tarım ve hayvancılık açısından büyük bir öneme sahip olduğunu belirterek, nadasa bırakılan tarım alanlarının değerlendirilerek ekonomiye kazandırılması için çalışmaların yoğun bir şekilde devam ettiğini söyledi.

Ziyaattin Özdemir, il genelinde alternatif ürün olarak ekimi yapılan aspir ekili tarım alanlarını gezerek incelemelerde bulundu.

Yerköy ilçesine bağlı Orhan köyünde anıza ekim yapılan aspir tarlasını gezen Özdemir, çiftçileri anıza ekim yapmaları konusunda bilgilendirdi.

Özdemir, "İlimiz, oldukça verimli topraklara sahip olmasına rağmen maalesef istenilen düzeyde üretim yapamıyoruz. Özellikle son yıllarda bakanlığımız tarafından yapılan tarımsal desteklerle çiftçilerimiz araç gereç bakımından son derece modern ekipmanlarla üretim yapmaktadır. Bunlar gerek çiftçimiz gerekse ülke ekonomisine önemli katkı sağlamıştır. Bizlerde bu kapsamda çiftçilerimizi, üreticilerimizi bilgilendirmek daha kaliteli üretim yapmalarını sağlamak amacıyla ilçelerimizde, beldelerimizde ve köylerimizde çalışmalarımızı sürdürüyoruz." dedi.

Yozgat genelinde bu yıl 50 bin dekar alanda aspir ekimi yapıldığını söyleyen Özdmir, "İlimiz genelinde yaklaşık 50 Bin dekar alanda aspir ekimi yapıldı. Çiftçimiz tarlasını nadasa bırakarak,boş yere bir yıl beklemek yerine aspir ekimi yaparak bir yılda iki ürün elde edebiliyor. Ayrıca bakanlığımız tarafından yine anız ekimine verilen destekler çiftçimizin anıza ekim yapmasını daha cazip kılıyor. Yani tarlayı sürmek, ekime hazır hale getirmek yerine, çiftçimiz sadece anız ekim mibzeri ile ekerek yarı yarıya mazot ve diğer giderlerden de tasarruf etmiş oluyor. Bu yüzden hem çiftçimiz hem de ülke ekonomisine kazanç sağlamış oluyoruz." diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar