Özbilgin: Alparslan Arslan’ın serbest kalmasını hiçbir vicdan kabul etmez

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan yeni Demokratikleşme Paketi’nde yer alacak olan tutukluluk süresinin 5 yıla indirilmesi teklifi, başta Danıştay saldırganı Alparslan Arslan olmak üzere birçok davada yargılanan sanıklara tahliye yolunu a.

Google Haberlere Abone ol
Özbilgin: Alparslan Arslan’ın serbest kalmasını hiçbir vicdan kabul etmez

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan yeni Demokratikleşme Paketi’nde yer alacak olan tutukluluk süresinin 5 yıla indirilmesi teklifi, başta Danıştay saldırganı Alparslan Arslan olmak üzere birçok davada yargılanan sanıklara tahliye yolunu açıyor. Hükümet tarafından atılan bu adımın sonucunda sanıkların serbest bırakılması ise birçok kesimi derinden yaralayacak. Bunların başında da Danıştay saldırısında hayatını kaybeden Danıştay 2'nci Daire Üyesi Mustafa Yücel Özbilgin’in ailesi geliyor.

Mustafa Yücel Özbilgin’in oğlu avukat Gökhan Özbilgin, tutukluluk süresinin 5 yıla indirilmesinin ardından faillerin serbest kalmasını hiçbir vicdanın kabul etmeyeceğini söylüyor. Özbilgin, “Alparslan Arslan eğer serbest kalacaksa diyecek çok fazla bir şey olduğunu düşünmüyorum. Benim vicdanım bunu kabul etmiyor. Böyle bir şeyin yapılacağına ihtimal vermiyorum. Onun serbest bırakılmasına hiçbir vicdanın elvereceğini zannetmiyorum.” dedi.

"SERBEST KALMASINA VİCDANLAR ELVERMEZ"

Söz konusu düzenlemenin hayata geçirilmesi halinde, vicdanların büyük yara alacağını söyleyen Danıştay saldırısında hayatını kaybeden Danıştay 2'nci Daire Üyesi Mustafa Yücel Özbilgin’in oğlu avukat Gökhan Özbilgin, saldırıyı yapan ve tasarlayanların serbest kalacağına ihtimal vermek istemediğini söyledi.

Özbilgin, “Alparslan Arslan eğer serbest kalacaksa diyecek çok fazla bir şey olduğunu düşünmüyorum. Benim vicdanım bunu kabul etmiyor. Böyle bir şeyin yapılacağına ihtimal vermiyorum. Onun serbest bırakılmasına hiçbir vicdanın elvereceğini zannetmiyorum. Hiçbir insan vicdanı da bu durumu kabul edemez. Bunu kime sorsanız, kabul edilemez diye düşünecek. Bu işleri yapmış ve bu kadar ceza almış biri salınamaz. Ben bırakın burada mağdur olmayı, benim insani bakış açım dahi kabul etmiyor. Kimsenin kabul edeceğini düşünmüyorum.” diye konuştu.

"CEZASI KESİNLEŞMİŞ SANIKLARIN TAHLİYESİNİN ÖNÜ AÇILACAK"

Hükümetin hazırlamakta olduğu demokratikleşme paketi çerçevesinde tutukluluk süresinin kısaltılmasında yeni adım atılıyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamada, tutukluluk süresinin 5 yılla sınırlanmasına ilişkin yasa çalışması olduğu ifade edildi. Söz konusu yasa ile yargılamaları devam eden Ergenekon, Danıştay gibi davalarda tutuklu olan ve cezaları kesinleşmemiş sanıkların tahliyesinin önü açılacak. Bu yasadan, başta Danıştay saldırısının faili Alparslan Arslan olmak üzere, İsmail Sağır, Erhan Timuroğlu, Aykut Metin Şükre, Kenan Özay, Selçuk Özkan, Erkan Ayyıldız ve Ergenekon davasında yargılanan emekli Tuğgeneral Veli Küçük, Doğu Perinçek, Tuncay Özkan, İbrahim Şahin, Sevgi Erenerol, emekli Orgeneral Hurşit Tolon, emekli Tuğgeneral Levent Ersöz gibi isimler serbest kalacak.


CİHAN

Yorumlar