Özbekistan’da Nevruz seferberliği

Özbekistan’da Nevruz Bayramı seferberliği başlatıldı. Bahar bayramı Nevruz’a sayılı günler kalırken ülke genelinde onbinlerce insanın iştirakiyle genel çevre temizliği ve çevre düzenlemesi yapılıyor.

Google Haberlere Abone ol
Özbekistan’da Nevruz seferberliği

Özbekistan’da Nevruz Bayramı seferberliği başlatıldı. Bahar bayramı Nevruz’a sayılı günler kalırken ülke genelinde onbinlerce insanın iştirakiyle genel çevre temizliği ve çevre düzenlemesi yapılıyor. Bayramın kutlanacağı alanlar ise bayrak, afiş ve filamalarla donatılıyor. Diğer yandan ülkenin önde gelen firmaları, kurum ve kuruluşları da bayram havasında geçen çevre temizleme çalışmalarına destek veriyor.

Bu arada harekete geçen güvenlik güçleri ise başta başkent Taşkent olmak üzere ülke genelinde görkemli kutlamaların yapılacağı büyük şehirlerde güvenlik önlemlerini sıklaştırdı. Mevcut güvenlik önlemleri, asıl kutlama etkinliklerinin yapılacağı 21 Mart’ta daha da yoğunlaştırılacak. Bayram kapsamında değişik park ve alanlarda halka açık konserler verilecek, halka Özbek pilavı ve Nevruz tatlısı olarak bilinen 'sömelek' dağıtılacak.

Nevruz kutlamalarının şimdiden başladığı Özbekistan’daki resmi Nevruz kutlaması Cumhurbaşkanı İslam Kerimov’un da katılımıyla 20 Mart’ta, halka açık kapsamlı kutlamalar ise 21 Mart’ta yapılacak.
CİHAN

Yorumlar