Özbekistan Atletizm Milli Takımı Adana’da kamp yapıyor

Özbekistan Atletizm Milli Takımı Antrenörü Shamil Kapkaev, sporcularını 4 yıldır uluslararası müsabakalara hava koşulları ve çalışma ortamı mükemmel olan Adana’da hazırladığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Özbekistan Atletizm Milli Takımı Adana’da kamp yapıyor

Özbekistan Atletizm Milli Takımı Antrenörü Shamil Kapkaev, sporcularını 4 yıldır uluslararası müsabakalara hava koşulları ve çalışma ortamı mükemmel olan Adana’da hazırladığını söyledi.

Kapkaev, Adana’ya gelen ekipteki sporculardan ciritte İvan Zaytser, gülle atmada Sergey Dementiev, Grigori Kamyly ve Sofia Burhanova’nın Avrupa, dünya ve olimpiyatlara katılan ve dereceleri bulunan önemli sporcular olduğunu kaydetti.

Yakın hedefte 2014 yılının Şubat ayı içinde Çin’de gerçekleştirilecek Asya Oyunları’na hazırlandıklarını belirten Kapkaev, tüm hedeflerinin 2016 yılında Brezilya’da Rio De Janeiro kentinde yapılacak Olimpiyat Oyunları olduğunu, tüm sporcularından madalya beklediğini ifade etti.

Adana’daki çalışmalardan çok mutlu olduklarını, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi’nin sporun içinden gelmesinin başarılı yöneticiliğine yansıdığına dikkati çeken Kapkaev, şöyle devam etti: “4 yıldır milli takımı uluslararası müsabakalara hava koşulları ve çalışma ortamı mükemmel olan Adana’da hazırlıyorum. Ulaşım kolaylığı, kent merkezine yakın olması, kondisyon merkezi, atletizm pisti, saunası, restoranı hizmetimize sunan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi’ye şükran borçluyuz. Burada 15 gün kaldıktan sonra Estonya’ya geçerek orada da 15 gün kamp yapacağız. Daha sonra da 2014 Şubat ayı içinde gerçekleştirilecek Asya Oyunları’na katılacağız. Cirit ve gülle de güçlü rakiplerimize rağmen hem Asya Oyunları’ndan hem de olimpiyat ve dünya şampiyonalarında sporcularımızdan madalya bekliyorum.”

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hadi, Adana’da 5 yıl önce hizmete giren Atletizm Kamp Eğitim Merkezi’nin 5 yıldızlı otel konforunda ve Avrupa standartlarında olduğunu söyledi. Hadi, merkezde; cimnastik salonundan kondisyon merkezine, saunasından engelli tuvaletine, yemekhanesinden klimasına kadar her şeyin düşünüldüğünü belirtti. Merkezde Türkiye, Rusya, Bulgaristan, Hollanda, Irak, İran, Ukrayna milli takımlarının kamp yaptığını vurgulayan Hadi, 5-15 Eylül 2013 tarihleri arasında Adana’da gerçekleştirilen “Dünya Gençler Tekerlekli Sandalye Basketbol Şampiyonası” etkinliği kapsamında antrenör seminerinin gerçekleştirildiğini hatırlattı.
CİHAN

Yorumlar