Oyuncu Düzyatan'a uyuşturucudan beraat

Uyuşturucu içmek ve bulundurmak suçlamasıyla yargılanan ve kanında uyuşturucu tespit edilen oyuncu Engin Altan Düzyatan beraat etti. Mahkeme, evinde ve üzerinde uyuşturucu madde bulunmayan, yurtdışında safaride iken deneme amaçlı uyuşturucu...

Google Haberlere Abone ol
Oyuncu Düzyatan'a uyuşturucudan beraat

Uyuşturucu içmek ve bulundurmak suçlamasıyla yargılanan ve kanında uyuşturucu tespit edilen oyuncu Engin Altan Düzyatan beraat etti. Mahkeme, evinde ve üzerinde uyuşturucu madde bulunmayan, yurtdışında safaride iken deneme amaçlı uyuşturucu kullandığını kabul eden Düzyatan’ın tahlil sonuçlarına bakarak beraat kararı verdiğini açıkladı.

İstanbul 27.Sulh Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada hakim karşısına çıkan oyuncu Engin Altan Düzyatan savunmasında, aramalarda işyeri, araç ve evinde uyuşturucu madde bulunmadığını söyledi. Daha önce yurt dışında birkaç kez deneme amaçlı olarak uyuşturucu kullandığını kabul eden Düzyatan, “Türkiye’de kullanmış değilim. Şu anda uyuşturucu kullanmıyorum. Yapılan tahlilde çıkan sonuç yurt dışında kullandığım uyuşturucu ile ilgisi olabilir. Afrika’da safariye katılmıştım. Bu sırada bizi dolaştıran kişilerin uzattıkları sigarayı içmiştim, içinde uyuşturucu olduğunu tahmin etmiştim.” dedi.

Düzyatan’ın avukatı ve aynı zamanda ağabeyi olan Alpay Selim Düzyatan da, “Müvekkilim deneme amaçlı olarak yurt dışında 2-3 kez uyuşturucu kullanmıştır. Türkiye sınırları içinde uyuşturucu kullanmış değildir. Uyuşturucu madde alışkanlığı bulunmamaktadır. Deliller toplanmıştır. Beraat kararı verilsin. Aksi takdirde denetimli serbestlik dahil olmak üzere lehe olan tüm hükümlerin uygulanmasını istiyoruz.” diye konuştu.

Son sözü sorulan Engin Altan Düzyatan, beraat istedi. Mahkeme, uyuşturucu ve uyarıcı madde bulundurmak suçundan işlediği suçun sabit olmadığını belirterek beraat kararı verdi. Mahkeme evde, üzerinde, aracında uyuşturucu madde bulunmayan ve yurtdışında safaride iken deneme amaçlı uyuşturucu kullandığını kabul eden Düzyatan’ın tahlil sonuçlarına bakarak beraat kararı verdiğini açıkladı. Mahkeme, “Tahlil sonucu uyuşturucu kullandığınız anlaşılmış. Yurtdışında kullanmışsınız, Türkiye’de kullanmamışsınız. Sadece tahlil yapılmış. Beraatınıza karar verildi.” dedi.

CİHAN

Yorumlar