Oyuncu çift, tiyatro gösterisinde imza atıp dünya evine girdi

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde tiyatro oyuncusu olan genç çift, nikahlarını tiyatro gösterisinin içinde gerçekleştirerek bir ilke imza attı. Seyircinin oyunun bir parçası zannettiği nikah töreninde, atılan imzalar sonrasında gerçek anlaşılınca...

Google Haberlere Abone ol
Oyuncu çift, tiyatro gösterisinde imza atıp dünya evine girdi

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde tiyatro oyuncusu olan genç çift, nikahlarını tiyatro gösterisinin içinde gerçekleştirerek bir ilke imza attı. Seyircinin oyunun bir parçası zannettiği nikah töreninde, atılan imzalar sonrasında gerçek anlaşılınca genç çift ayakta alkışlandı.

Ereğli'de yaşayan Ali Büyükarslan (30) ve Sibel Öflaz (30) çifti, nikahlarını unutulmayacak bir oyunla gerçekleştirdi. Sanat Kurumu oyuncusu olan çift, bir süre sonra evlenme kararı aldı. Nikah tarihi ile çiftin görev aldığı oyun tarihinin çakışması üzerine genç çift arkadaşlarının teklifi üzerine, nikahın oyunun içinde kıyılmasına karar verdi. Bütün hazırlıklar buna göre yapıldı. Çift tiyatro gösterisinde rolünü oynadı ve ekip toplu olarak seyirciyi selamladı. Herkes gösterinin bittiğini zannederken, nikah için dekor düzenlemesi yapıldı ve sahneye çiftle birlikte nikah memuru ve şahitler geldi.

Nikah memurunun konuşmaya başladığı anda genç çiftin oyuncu arkadaşları 'Durun bu nikah kıyılamaz', 'Nikah kıyılması mümkün değil sizler kardeşsiniz' sözleri ile nikaha renk kattı. Nikahı oyunun bir parçası zanneden seyirci önce şaşırdı, beklemeye başladı ardından oyunun bir parçası olduğunu düşündüğü nikahın gerçek olduğunu anlayınca çifti ayakta alkışladı.

Farklı bir nikah merasimi gerçekleştiren Sibel, Ali Büyükarslan çifti, yaşadıklarını anlattı. Avukatlık yapan Sibel Büyükarslan eşi Ali Büyükarslan ile başka bir tiyatro oyununda tanıştıklarını ve tiyatro oyunu ile de evlendiklerini söyledi. Sibel Büyükarslan "Tiyatro olacaktı ve ben ikinci yarısından sonra girecektim. İkinci yarısı başladı ve ben kıyafetimi giydim. Arada beklemeye başladım. O sırada bir tane bayan geldi. Tabi kıyafetimden dolayı ilgisini çekti ve incelemeye başladı beni. Sonrasında rolüm olup olmadığını sordu. Bende küçük bir rolüm olduğunu ve onu izleyeceğini söyledim. Gelin olarak gireceğimi söyledim. Sonra dayanamadım. Nikah kıyacağımızı söyledim. Kadında kendisinin merakla bekleyeceğini söyledi." dedi.

Ali Büyükarslan ise arkadaşlarının sayesinde unutamayacakları bir nikah töreni yaşadıklarını söyledi. Ali Büyükarslan, "Ben ayağımı saklamakla geçirdim. 10 dakika ayağımı bulmakla uğraştılar. Güzel ve çok şahane geçti. Bol kahkahalı ve bol hayırlı bir nikah oldu. İtirazlarımız çoktu. Nikah memuru bile 'hayatımda bu kadar hayır cevabını hiç almadım' dedi. Arkadaşlarımız sağ olsunlar. Güzel espiritüel geçti. Oradaki seyirci, nikahın gerçek olduğuna inanmadılar. Hatta sahneye çıkıp nikah defterimize baktılar. Gerçek mi değil mi diye, bizi işletiyorlar mı diye. Olayın gerçek olduğunu görünce çok sevindiler ve bu ana tanıklık ettikleri için de çok mutlu oldular." diye konuştu.

Oyun içerisinde Nikah töreni fikrini veren Ali Ekber Kaya ise "Biz Ereğli'de amatör tiyatro gurubuyuz. Son oyunumuzda bir değişiklik yapalım, hem de Ali ile Sibel bizim çok sevdiğimiz arkadaşlarımız. Sürpriz yapalım dedim. Aklıma o anda bir fikir geldi. Ereğli'de bir ilk yaparak nikahlarını sahnede kıyalım dedik. Bu fikrimizi yönetmenimiz ve ilgili arkadaşlarımızla görüştük. Tamam kararı alındı. Arkadaşlarımız da bu fikre tamam dedi. Bizlerde olayı taçlandırdık" dedi.

Genç çiftin 22 Haziran tarihinde düğünlerini gerçekleştireceği öğrenilirken, hazırladıkları düğün davetiyesi de hem tiyatro hem de hukuk mesleklerini anlatacak şekilde olması da dikkatlerden kaçmadı. CİHAN

Yorumlar