Oyuncak silahla gasp yaptıkları iddia edilen çocuklar için 18 yıl hapis talebi

Adana’da oyuncak tabancayla E.K.yı (12) korkutup, bahçedeki 15 kilo ağırlığındaki bakır yemek kazanını gasp ettikleri iddia edilen S.

Google Haberlere Abone ol
Oyuncak silahla gasp yaptıkları iddia edilen çocuklar için 18 yıl hapis talebi

Adana’da oyuncak tabancayla E.K.yı (12) korkutup, bahçedeki 15 kilo ağırlığındaki bakır yemek kazanını gasp ettikleri iddia edilen S.T. (13) ile arkadaşı H.Ş. (13) hakkındaki soruşturma tamamlandı. Tutuksuz sanık iki çocuk hakkında, ‘Gece vakti silahla ve birden fazla kişi ile birlikte yağma ve konut dokunulmazlığını ihlal etme’ suçlarından 18'er yıla kadar hapis istendi.

13 Ekim 2013'de, merkez Yüreğir ilçesi Anadolu Mahallesi'nde meydana gelen olayda, S.T., belinden çıkardığı tabancayla bahçede oturan E.K.yi tehdit ederken, H.Ş. bahçedeki bakır kazanı alıp, birlikte kaçtı. E.K.nin ailesinin şikayeti ile iki çocuk gözaltına alındı; fakat söz konusu kazan bulunmadı. Tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan S.T. ile H.Ş. hakkında Adana 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Cumhuriyet savcısı iddianamede, “Şüphelilerden S.T.nin belinden muhtemelen oyuncak tabancayı çıkartarak ‘susun kıpırdamayın’ diyerek tehdit ettiği, diğer zanlı H.Ş.nin bahçedeki 15-16 kilo ağırlığındaki 450-500 TL değerindeki büyük bakır kazanı alıp kaçtığı anlaşılmıştır.” dedi.

Önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak S.T. ve H.Ş. ise suçlamaları kabul etmedi. Zanlılardan S.T., savcılıkta tabancayı çekerek sağa sola salladım. Çocuklar beni kovaladı, eve kaçtım. Sonra da hakkımızda böyle bir iddiada bulunmuşlar. Amacım çocuklara şaka yapmaktı." diye konuştu.

Çocuklardan H.Ş. ise E.K. ile S.T.nin arkadaşı olduğunu belirterek, S.T.nin bakkaldan 1 liraya satın aldığı oyuncak tabancayla şaka yaptığını söyledi. Bu esnada orta boylu, esmer tenli, zayıf yapılı, 16- 17 yaşlarında bir kişi bahçedeki kazanı alarak kaçtığını savunan H.Ş. peşinden koştuğu bu kişiyi yakalayamadığını ileri sürdü. H.Ş, bir süre sonra korkup geri döndüklerini; ardından da evlerine gittiklerini kaydetti.
CİHAN

Yorumlar