Öymen’den internet yasasına tepki

Gazeteci yazar Altan Öymen, büyük tartışmalara neden olan internet yasası ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Öymen’den internet yasasına tepki

Gazeteci yazar Altan Öymen, büyük tartışmalara neden olan internet yasası ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Öymen, “Hükümetin emrindeki bir bürokrata bu yetkinin verilmesi kabul edilemez.” dedi.

Bolu Rotary Kulübü’nün düzenlemiş olduğu toplantıya konuşmacı olarak katılan gazeteci- yazar Altan Öymen, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

    Yasa dışı dinlemeler ile ilgili olarak dinlemelerin sadece kendisine yönelik kısmına karşı çıkılmasını eleştiren Öymen, “Özel hayata yönelik dinlemeler olmaması gereken bir şey. Dinlemelerde ortaya çıkan bazı hususları alıp onlardan faydalanmak ondan sonraki dinlemeler kendisi aleyhinde ise karşı çıkmak falan ne derece birbiri ile bağdaşır ki? Geçmişte bir çok insan dinlendi. İlhan Selçuk’un dinlenmesini hatırlıyorum iddianameye de geçmişti. Brezilyada ki karnaval üzerine arkadaşıyla sohbet ediyordu. Bunu iddianameye almışlardı. Hükümete karşı darbe iddiası vardı ama bunun onunla ne alakası var. Oraya koyup gazeteye yansıtılıp onu yıpratmak amaçlı yapıldı. Bu tür dinlemelerin olmaması lazım. Çelişkiler içerisinde gidiyor.” şeklinde konuştu.

Dünyanın dört bir tarafından tepki gelmesine neden olan internet yasası ile ilgili olarak ise Öymen şu ifadeleri kullandı: “Dinlemelerin önlenmesi tek taraflı olarak hükümetin emrinde olan bir bürokratın yetkisi altına konulmuş bulunuyor. Yeni çıkan kanunla. Bu bürokrat isterse dinlemenin dışında sosyal medya dahil internete müdahale edebiliyor. İstediğini engelleyebiliyor. Artık onun taktirine kalıyor her şey. Bu yapılabilir ama bunun bağımsız bir kurula verilmesi lazım. Adalet birimlerine verilmesi lazım. Hükümetin emrindeki bir bürokrata bu yetkinin verilmesi kabul edilemez. Dünyanın her tarafından tepkiler yağıyor bugün.”

    Öymen sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Yeniden yargılanmaların gereği bizzat Başbakan'ın söyledikleri ile ortaya çıkıyor. Asıl Balyoz ve bazı davalarla ilgili belgelerin düzmece olduğuna dair iddiaların bizzat devlet kurumu tarafından kabul edilmesinden sonra bu davaların yeniden görülmesi lazım. Delil ve bulguların sahte olduğu tesit edilmiş. Dünya kadar insan bu yüzden içeride bulunuyor. Buna kısa zamanda çare bulunması lazım."
Türkiye tarihinin en büyük yolsuzluk operasyonlarından biri olduğu iddia edilen 17 Aralık soruşturması sonrası yaşanan gelişmeleri değerlendiren Öymen, “İnsanların bir biri ile barışık olması lazım hakaret etmemesi lazım. Özellikle de politikada bu önemli. İnsanlar değişik fikirlere sahip olabilirler politikada. Ama bu değişik fikirlere sahip olma onlara bir birlerine hakaret etmelerini gerektirmez. Onları yapmadan da değişik fikirler barış içerisinde sunulabilir.” ifadelerini kaydetti.

Altan Öymen, yaşanan gelişmelerle bütün süreçlerin bir birine karıştığını ifade ederek “Süreç derken hepsi bir birine karıştı. Barış süreci 17 Aralık-25 Aralık her şey birbirine karıştı. Karmaşık içerinden çıkılması güç bir dönem geçiriyoruz.” şeklinde konuştu.

"11 YILDIR ŞİKAYETİN YOKTU"

Başbakan’ın yolsuzluk soruşturmaları sonrası ortaya attığı ve Hizmet Hareketi'ne yönelik kullanılan nefret söylemlerinin sorulduğu Öymen, hükümetin 17 Aralık operasyonunu için darbe iddiasında bulunmasını şu sözlerle eleştirdi. Öymen, ”Peki ne zamandan beri bu var? Yeni başladı deniyor. Evvelden? Sayın Başbakan “Ne istediler de vermedik” diyor. Tam bir birlik içerisindeydik onların söylediklerini yapıyorduk diyordu ve 11 yıldır şikayeti yoktu. Böyle olunca akıllara şu soru geliyor. Hakikaten o yapının böyle bir amacı varsa devlet içinde devlet paralel devlet yapısı oluşturuyorlarsa bunu 11 yıldır hükümet fark etmiyorsa bu çok büyük bir acizlik ve zaaf. Bunun hesabını o zaman vermesi lazım. Örnekler vermesi lazım. 10 sene sonra birden bire en ağır sözlerle bir başka gruba yüklenmesi bu çelişki kolay anlaşılır değil. Başbakan söylemlerini anlatıp ikna edebilirse o zaman oturup başka bir zemin oluşabilir. Yoksa bu karmaşa ve anlaşılmaz durum devam eder.” CİHAN

Yorumlar