Oy Pusulası Çalındı Dedi, Tekme Tokat Dövüldü

Gaziantep’te Şoförler ve Otomobilciler Odası seçimlerinde mevcut Başkan Ünal Akdoğan’ı desteklemeye gelenler, Mesut Koska’yı salon dışında tekme tokat döverek hastanelik etti.

Google Haberlere Abone ol
Oy Pusulası Çalındı Dedi, Tekme Tokat Dövüldü

Gaziantep’te Şoförler ve Otomobilciler Odası seçimlerinde mevcut Başkan Ünal Akdoğan’ı desteklemeye gelenler, Mesut Koska’yı salon dışında tekme tokat döverek hastanelik etti. Bazı basın mensupları da saldırıdan nasibini alırken, kameralar kapatılmaya çalışıldı.

Şato Restoran’da başlayan genel kurulda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, faaliyet raporları okundu. Divan üyeleri tarafından seçim listesinin istendiği anda ise adaylardan Mesut Koska, listenin konulduğu yerden alınarak kaybedildiğini söyledi. Divan üyeleri ile konuyu konuştuğu esnada, Koska’ya yönelik olarak salondan tepki gösterildi. Zorla dışarı çıkartılan Koska, daha sonra tekme tokat saldırıya uğradı.

Koska’yı aralarına alan Akdoğan taraftarları, yerde yatıp kanlar içerisinde kalmasına rağmen tekme atmaya devam etti. Arkadaşları tarafından güçlükle dışarı çıkartılan Koska bir araçla 25 Aralık Devlet Hastanesi’ne kaldırdı. Yüzü kanlar içerisinde kalan Koska'ya ilk müdahale hastanenin acil servisinde yapıldı. Tedavisi sonrası kendine gelen Koska, zorda olsa uğradığı saldırıyı anlattı. Koska, “Genel Kurul’da adaydım. İçeriye oy pusulalarıyla birlikte giriş yaptık. Güvenlik kamerası tarafından tekrar izlendiğinde de görülecektir. Arkadaşım, onu genel kurul salonunun arka tarafına bırakmıştı. Sonradan oy pusulalarımız çalınmıştır. Divana oy pusulalarının bulunması için müdahalede bulunurken, kollarımdan tutup beni dışarı doğru çıkarttılar. Daha sonra da darp ettiler. 2014 Türkiye’sine yakışmıyor ama oluyor. İnşallah herkes demokrasiyi bir şekilde öğrenecek.” diye konuştu.

Olayı yargıya taşıyacağının altını çizen Koska, “Seçimin iptali için dava açacağım. Avukatım dilekçeyi hazırlıyor. YSK’ya da teslim edilecek. Güvenlik kameralarına baktığımızda kesinlikle göreceğiz ki, biz elimizde bir kutuyla içeriye giriş yapıyoruz. Ağır olduğu için divanın arkasındaki seçim sandığının yanına bıraktık. Misafirleri karşılamak üzere dışarı çıktığımızda oy pusulasının yerinde olmadığını gördük. Darp edenlerden davacıyım.” şeklinde konuştu.

Öte yandan seçimin yapılacağı yerde güvenlik görevlisi sayısının az olması dikkat çekerken, bunun sebebinin divan tarafından böyle bir talepte bulunulmamasından kaynaklandığı öğrenildi. CİHAN

Yorumlar