Oy karşılığı para verme bahanesiyle evi soydular

Denizli'nin Çivril ilçesinde yalnız yaşayan yaşlı bir kadının evini, “Oy karşılığı para veriyoruz.

Google Haberlere Abone ol
Oy karşılığı para verme bahanesiyle evi soydular

Denizli'nin Çivril ilçesinde yalnız yaşayan yaşlı bir kadının evini, “Oy karşılığı para veriyoruz.” diyerek soydular. Saray Mahallesi’nde meydana gelen olayda evine gelen iki şahıs tarafından dolandırıldığını ve soyulduğunu iddia eden 74 yaşındaki E.G. polise başvurdu. İlk ifadesinde, evine gelen iki kişinin siyasi parti çalışanı olduklarını, 100 lira ve erzak karşılığında oy topladıklarını söyleyerek evini soyduklarını anlattı.

E.G., ifadesinde şunları kaydetti: “Evde oturuyordum, zil çaldı. Pencereden iki adam gördüm. ‘Partiden geliyoruz, erzak yardımı yapıyoruz.’ dediler. Ben de kapıyı açtım. Adamlardan biri yanıma geldi, birisi dış kapının orada kaldı. Yanıma gelen bana, 'Seçimlerde bize oy verirsen, sana erzak ve 100 lira yardım yapacağız.' dedi. Ben de kabul ettim. Dışarıda bekleyen hemen elinde bir poşetle geldi, diğeri de bana 200 lira verdi. Ben de para üstü yok dedim, bozdurma bahanesiyle beni dış kapının önünde bekletti. Diğer adam da yardım olsun diye erzak olduğunu söylediği poşeti eve kadar taşıdı. Sonra bana 100 lira verip ayrıldılar. Ben de eve girdim. Eve girince ortalığın karıştığını ve yatak odasında, emekli maaşımı koyduğum çekmecenin açık olduğunu gördüm. Eve hırsız girdiğini anladım, hemen polisi aradım.”

Olay yerine giden polis ekipleri, yaptıkları ilk incelemede E.G.'nin 800 lira nakit para ve birkaç ziynet eşyasının çaldığını tespit etti. Karakolda zanlıları fotoğraftan teşhis eden E.G. şikayetçi oldu. Zanlıların, Kocabaş beldesi nüfusuna kayıtlı olduğu, dolandırıcılık ve hırsızlıktan sabıkaları bulunduğu öğrenildi. CİHAN

Yorumlar