Ovakent sele teslim oldu, bin 500 dekar tarım alanı zarar gördü

Yozgat’ın Boğazlıyan ilçesine bağlı Ovakent beldesinde etkili olan şiddetli yağış nedeniyle bin 500 dekar ekili tarım alanı ile belde içerisinde bulunan yollar zarar gördü. Ovakent Belediye Başkanı Menderes Öztürk, İl Gıda Tarım ve...

Google Haberlere Abone ol
Ovakent sele teslim oldu, bin 500 dekar tarım alanı zarar gördü

Yozgat’ın Boğazlıyan ilçesine bağlı Ovakent beldesinde etkili olan şiddetli yağış nedeniyle bin 500 dekar ekili tarım alanı ile belde içerisinde bulunan yollar zarar gördü.

Ovakent Belediye Başkanı Menderes Öztürk, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ziyaattin Özdemir, İlçe Gıda ve Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü İmran Garip, aşırı yağış nedeniyle zarar gören tarım alanlarında incelemelerde bulundu. Belediye Başkanı Menderes Öztürk, yağmurun yaklaşık 2 saat sürdüğünü ve beldede şiddetini artırdığını söyledi. Yağmur sularının, yüksek kesimlerden kasaba içi ulaşımın yanı sıra Boğazlıyan’ı Ovakent’e bağlayan kara yolunu da su altında bıraktığını kaydeden Öztürk, sel nedeniyle can kaybı yaşanmamasının sevindirici olduğunu belirtti. İlk tespitlere göre, yaklaşık bin 500 dekar ekili alanın su altında kaldığını ifade eden Öztürk, “Selin etkisini yitirmesinin ardından hasar tespit çalışmasına başlandı. Ayrıca, belde içerisinde bulunan yollarımız da zarar gördü. Hepimizi geçmiş olsun." diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar