Otomobil uçuruma yuvarlandı, ağaç dalına takılan sürücü operasyonla kurtarıldı

Bursa’da, Uludağ eteklerindeki Zeyniler köyü yolunda virajı alamayan otomobil, 100 metrelik uçuruma düştü. Kazada iki kişi yaralandı. Olay yerine gelen kurtarma ekipleri, kaza anında araçtan fırlayan ve sürünerek yukarıya çıkan yaralı...

Google Haberlere Abone ol
Otomobil uçuruma yuvarlandı, ağaç dalına takılan sürücü operasyonla kurtarıldı

Bursa’da, Uludağ eteklerindeki Zeyniler köyü yolunda virajı alamayan otomobil, 100 metrelik uçuruma düştü. Kazada iki kişi yaralandı. Olay yerine gelen kurtarma ekipleri, kaza anında araçtan fırlayan ve sürünerek yukarıya çıkan yaralı genç kızı ambulansa alırken, araçtan fırlayarak ve bir ağaç dalına takılan sürücü için nefes kesen bir kurtarma operasyonu yaptı.

Yıldırım ilçesi Zeyniler köyü yolunda meydana gelen kazada, soyadı öğrenilemeyen sürücü Baran isimli genç ile otomobilde bulunan Buket B. (20) yaralandı. Seyir halindeyken bir süre sonra yol üzerindeki çukura giren arabanın kontrolden çıkarak yol kenarındaki uçuruma uçtuğu ifade edildi. Araç 100 metre yuvarlandıktan sonra ağaçlara takılarak durdu. Kazada araç sürücüsü Baran ağır yaralanırken kazayı hafif sıyrıklarla atlatan Buket B., uçurumdan yarım saatlik bir tırmanışla çıktı. Yoldan geçen arabaları durduran genç kız sürücülerden yardım istedi. Genç kızı gören sürücüler, Bursa Emniyet Müdürlüğü 155 Polis İmdat Hattı’nı arayarak yardım istedi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve Ulusal Medikal Medikal Kurtarma (UMKE) ekiplerinin nefes kesen operasyonu ile yaralı sürücüye ulaşıldı. Araçtan fırlayarak bir ağacın üzerine düştüğü tespit edilen yaralı genç için ekipler seferber oldu. Ekiplerin 1 saati aşkın çalışmasıyla halat yardımıyla yukarıya çıkartılan genç sürücü hastaneye kaldırıldı.

Sürücü gencin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenilirken olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

CİHAN

Yorumlar