Otomobil otobüs durağına daldı: 2 ölü, 2 yaralı

Bursa'da sürücünün sollama yaptığı sırada direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu otobüs durağına giren otomobil, faciaya yol açtı.

Google Haberlere Abone ol
Otomobil otobüs durağına daldı: 2 ölü, 2 yaralı

Bursa'da sürücünün sollama yaptığı sırada direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu otobüs durağına giren otomobil, faciaya yol açtı. Durakta bulunan biri dershane öğrencisi iki genç öldü, 2 kişi ise ağır yaralandı.

Olay, merkez Nilüfer ilçesi İzmir yolu Bursa istikametinde bulunan Nilüfer Metro İstasyonu önündeki otobüs durağında saat 17.00 sıralarında meydana geldi. Bursa istikametine gelen Reşit İrfan E. yönetimindeki 34 FL 0744 plakalı otomobil, Mehmet Ö. yönetimindeki 16 JAF 19 plakalı aracı sollamak istedi. Bu sırada önündeki araca çarpan otomobil, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu, önce kaldırıma çarptı, sonra savrularak cadde üzerinde üç tur döndü, ardından otobüs durağına girdi.

VATANDAŞLAR OTOMOBİLİN ALTINDA KALAN GENÇLERİ ÇIKARMAYA ÇALIŞTI

Durakta bekleyen kaykaycı birkaç genç kaçmayı başarırken, 4 kişi ise otomobilin altında kaldı. Aracından inip kaçmaya çalışan sürücü Reşit İrfan E. vatandaşlar tarafından yakalandı. Otomobilin durakta ezdiği gençlerin kurtarılması için herkes seferber oldu. Vatandaşlar duraktaki otomobili kaldırmak için yoğun çaba sarf etti.

Otomobilin altından çıkartılan kanlar içindeki Serkan Alkan (16), Furkan Akbulut (14) ile Mert B. (13), 112 acil servis ambulansı il Çekirge Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Ağır yaralanan İbrahim Ç. ise Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürüldü.

ARAÇ MAKAS ATMAYA ÇALIŞIYORDU

Kaçan araç sürücüsünü yakaladığını söyleyen Mithat Acımert, kazayı şöyle anlattı: "Araç makas atmaya çalışıyordu, yandan vurdu, savruldu, 3 kere döndü durağa girdi. Sürücü kaçtı, ben enseledim. İki ölü, 2 yaralı var. 3 çocuk duraktan kaçtı kurtuldu. Toplam 7 kişi vardı durakta."

Kaza yerine gelen kaykaycı birkaç genç ise durakta bulunan arkadaşlarının akıbetlerinden endişe ettiklerini söyledi. Bir süre endişeli gözlerle otobüs durağını izleyen gençler, daha son olay yerinden ayrıldı.

Yaralılardan, dershane öğrencisi olduğu belirtilen Furkan Akbulut ile Serkan Alkan, hastanede tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Olayı duyan iki gencin yakınları hastaneye akın etti. Aileler, acil servis önünde sinir krizleri geçirdi. Baygınlık geçiren bir anne ise sedye ile hastaneye alındı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı. CİHAN

Yorumlar