Otomobil kulübü başkanlığına Korsanlar Partisi’nden aday

Skandallar nedeniyle başkanı istifa eden Alman otomobil kulübü ADAC’nin yönetimine Korsanlar Partisi’nden sürpriz bir aday çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Otomobil kulübü başkanlığına Korsanlar Partisi’nden aday

Skandallar nedeniyle başkanı istifa eden Alman otomobil kulübü ADAC’nin yönetimine Korsanlar Partisi’nden sürpriz bir aday çıktı. Partinin Federal Başkan Yardımcısı Carolin Mahn-Gauseweg, ADAC’de patronluk koltuğuna aday olduğunu açıkladı.

Adı skandallarla anılır hale gelen ve son olarak Başkanı Peter Meyer’in istifa etmesiyle iyice sarsılan Alman Otomobil Kulübü ADAC’ye Korsanlar Partisi’nden ilginç bir teklif geldi.

Korsanlar Partisi’nin Federal Başkan Yardımcısı Carolin Mahn-Gauseweg, ADAC’de patronluk koltuğuna talip açıkladı.

Mahn-Gauseweg, internet sitesinden yaptığı açıklamada, uzun yıllar ADAC’ye üye olduğunu ve çalışmalarda bulunduğunu anlattı ve daha fazla şeffaflık için yöneticilik görevini devralmak istediğini kaydetti.

Mühendislik eğitimi alan Konsanlar Partili politikacı, ürün güvenliği konusunda da kalitenin artırılacağı vaadinden bulundu.

Alman Otomobil Kulübü; anket manipülasyonu, ambulans jetlerin yöneticiler tarafından özel amaçlar için kullanılması, üyelerin parasıyla villa kiralama gibi skandallar yüzünden güven kaybına uğramıştı.

Son olarak ADAC’nin Başkanı Peter Meyer, görevinden istifa ettiğini açıklamıştı.

Otomobil branşı uzmanlarından Ferdinand Dudenhöffer, kurumun yeniden itibar kazanabilmesi için bir kadın başkanın göreve getirilmesi gerektiğini ifade etmişti CİHAN

Yorumlar