Otobüslerde kemer takma zorunluluğu başladı, yolcular kemeri bulmakta zorlandı

Şehirlerarası yollarda meydana gelen trafik kazalarında artan ölümler sonrası yayınlanan Karayolları Trafik Yönetmeliği bugün yürürlüğe girdi.

Google Haberlere Abone ol
Otobüslerde kemer takma zorunluluğu başladı, yolcular kemeri bulmakta zorlandı

Şehirlerarası yollarda meydana gelen trafik kazalarında artan ölümler sonrası yayınlanan Karayolları Trafik Yönetmeliği bugün yürürlüğe girdi. Yönetmelikle yolcu otobüslerinde emniyet kemeri takmak zorunlu hale getirildi. Ancak ilk gün yolcular, kemer takma kuralına uymakta zorlandı. Otobüste emniyet kemerini arayan çoğu yolcunun koltuğunda kemer bulunduğundan bile habersiz olduğu ortaya çıktı.

Bursa Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde bugün emniyet kemeri telaşı yaşandı. Yönetmeliğin yayınlanmasının ardından emniyet kemeri takmayan yolcular zor anlar yaşadı.

“YOLCULAR EMNİYET KEMERİNİ BULAMADI”

Kimi yolcuların, emniyet kemerinin yerini aradığı, kemeri bulmakta zorlandığı gözlendi. Uygulamanın iyi olduğunu ve daha emniyetli bir yolculuk yapacaklarını belirten vatandaşlar, kurala uymanın da ilerleyen günlerde daha kolay olacağını ifade etti.

Kamil Koç Turizm yetkilisi Hamdi Acar, Şubat başı itibariyle personeli bu konuda uyardıklarını ve vatandaşları kemer konusunda anonsla ikaz ettiklerini dile getirdi. Anons metninde artık emniyet kemerini de eklediklerini ifade ede Acar, “Amacımız yolcuyu kanunen bilgilendirmek. Ama aynı zamanda yolcunun güvenliği açısından bu çok önemli. Zaten, 1, 2, 3, 4 ve 23, 24 numaralı koltuklarda zorunluydu. Şimdi bütün koltuklarda zorunlu hale geldiği için uyarıyoruz.” dedi.

HOST VE HOSTESLER CEZA YİYECEK

Kamil Koç Host Birimi yetkilisi Hüseyin Çelik ise otobüs içinde yolculara hizmet vermesi gereken hostların sıkıntısına dikkat çekti. Bir personelin, yolculara servis yaptığı sırada emniyet kemeri takmadığı için 80 TL ceza yediğini belirten Çelik, düzenlemedeki eksiklikler olduğunu savundu.

Seç Turizm şoförlerinden Süleyman Çağlayan, şöyle konuştu: “Çok güzel bir olaydır. Gerçekten emniyet kemeri, yüzde 80’lerin üzerinde kan kurtarıyor. Güzel bir kural geldi. Bütün kaptan arkadaşlarımı uyarıyorum, emniyet kemerlerini taksınlar. Biz buradan çıkınca, görevli arkadaşımız mikrofonla telefonu sessiz konuma almalarını bildiriyor. Emniyet kemerlerini takmalarını bugünden sonra gündeme getireceğiz. Bütün yolcularımız emniyet kemerlerini takacaklar.”

Muş Tur yetkililerinden Erkan Bağtur da kemer takma konusunda anons yaptıklarını belirterek, “Biz uyarıyoruz ama bazıları takmıyorlar, rahatsız oluyorlar. Biz yolda sık sık uyarıyoruz onları. Şimdi zorunlu olduğu için herkes takıyor.” diye konuştu.
CİHAN

Yorumlar