Otobüs yangını Cihan kamerasında

Kadıköy ile Ümraniye arasında yolcu taşıyan özel bir halk otobüsü seyir halindeyken yanmaya başladı.

Google Haberlere Abone ol
Otobüs yangını Cihan kamerasında

Kadıköy ile Ümraniye arasında yolcu taşıyan özel bir halk otobüsü seyir halindeyken yanmaya başladı. Olay sırasında otobüste bulunan yolcular arasında korku ve panik yaşandı. Yangın, bu sırada yoldan geçen diğer araç sürücüleri ve polis ekipleri tarafından tüplerle söndürüldü. O anlar Cihan Haber Ajansı (Cihan) kamerası tarafından görüntülendi.

İddialara göre Nurettin Aydın'ın kullandığı 34 BD 3888 plakalı özel halk otobüsü, Kadıköy otobüs duraklarında aldığı yaklaşık 20 kişiyle yola çıktı. Bir süre sonra otobüsteki yolcular motor kısmından dumanların çıktığını fark edince şoföre haber verildi. Yolcuların uyarısıyla yangını fark eden Nurettin Aydın, otobüsü hemen durdurmak istedi. Ancak motor bölümü hasar gören otobüs sürücünün çabalarına rağmen durmayınca panik yaşandı. Güçlükle otobüsü E-5 karayolu Fikirtepe mevkiinde durdurabilen Aydın, kapıları açarak yolcuların dışarıya çıkmasını sağladı. Bu sırada yangını gören yoldaki sürücüler ile bir polis ekibi de yardıma koştu. Sürücülerden alınan yangın tüpleriyle alevlere müdahale edildi. Daha sonra gelen itfaiye ekipleri de yangını tamamen söndürdü. Ölen ya da yaralanan kimsenin olmadığı olayda maddi hasar meydana geldi.

Yangın sırasında otobüste bulunan bir yolcu, "Otobüsü biranda dumanlar kapladı. Hemen şoförü uyardık. Kaptan otobüsü durdurmak istedi ama durmayınca panik yaşandı. Kapılar açılınca kendimizi dışarıya attık." dedi.

Halen üzerindeki korkuyu atamadığı gözlenen sürücü Nurettin Aydın ise, "Biranda yanmaya başladı. Yolcular haber verince otobüsü güçlükle durdurdum. Hemen yolcuları tahliye ettim." diye konuştu.


CİHAN

Yorumlar