Otobüs şoförünü taşlayarak öldürdüğü iddia edilen çocuklar hakim karşısında

Adana'da bölücü terör örgütü yandaşlarının gerçekleştirdiği izinsiz gösteride atıkları taşlarla Büyükşehir Belediyesi otobüs şoförü Ali Köse'yi (27) öldürdükleri, otobüsün kaza yapmasıyla İbrahim Taşkıran'ın (6) da vefatına neden oldukları iddia edilen 2.

Google Haberlere Abone ol
Otobüs şoförünü taşlayarak öldürdüğü iddia edilen çocuklar hakim karşısında

Adana'da bölücü terör örgütü yandaşlarının gerçekleştirdiği izinsiz gösteride atıkları taşlarla Büyükşehir Belediyesi otobüs şoförü Ali Köse'yi (27) öldürdükleri, otobüsün kaza yapmasıyla İbrahim Taşkıran'ın (6) da vefatına neden oldukları iddia edilen 2’si tutuklu 10 çocuk yargılanmaya başlandı.

“Kasten öldürme, terör örgütü propagandası yapmak, kamu malına zarar vermek, görevi yaptırmamak için direnmek, yaralama, toplantı ve yürüyüşte ihtara rağmen dağılmama, mukavemette bulunmak” suçlamalarıyla 29 yıldan müebbet hapis cezası ile cezalandırılmaları istemiyle haklarında dava açılan sanıklar, Adana 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıktı.

Duruşmada yaşları 13 ile 17 arasında değişen tutuklu Y.D., M.A., tutuksuz D.D., A.K., M.B., N.T., O.B., Ş.Ş. ve O.S. hazır bulundu. H.Ö. ise mahkemeye gelmedi. Hakkında 81 yıl hapis cezası istenen tutuklu sanık M.A., olay saatinde 19 Mayıs Mahallesi’ndeki babasının işyerinde olduğunu ileri sürdü. M.A., olaya kesinlikle katılmadığını ve gizli tanığın iftira attığını savundu. Müebbet ve ayrıca 56 'şar yıl hapisleri istenen Y.D. ile D.D. suçlamaları reddetti. Kardeşleriyle caddeye çıktığında taşların atıldığını ifade eden Y.D. “Çarpma sesi duydum; otobüs bir yere çarpmıştı. Kardeşlerimi alıp, eve döndüm; suçsuzum.” dedi.

Olay saatinde işten geldiğini ve pastaneye girdiğini anlatan sanık D.D., dışarıdan seslerin geldiğini ve otobüsün kamyonete çarptığını gördüğünü belirtti. Herkesin yardıma koştuğuna ifade eden sanık D.D., “Ben de yardıma gittim. Otobüsün şoförüne taş atmadım.” diye konutu.

Polislere taş attıkları iddiasıyla haklarında 29'ar yıl hapsi cezası talep edilen diğer sanık çocuklar da suçlamaları kabul etmedi. Evlilik hazırlıkları yaparken, saldırıda yaşamını kaybeden belediye otobüs şoförü Ali Köse’nin babası Mahmut Nedim Köse ile otobüsün çarpması sonucu ölen İbrahim Taşkıran'ın babası İsmail Taşkıran sanıklardan şikâyetçi oldu. Mahkeme heyeti, tutuklu sanık çocukların tutukluluğunun devamına ve önümüzdeki celsede sanıkları teşhis eden gizli tanığın dinlenmesi karar verip, duruşmayı erteledi.

OLAYIN GEÇMİŞİ
17 Kasım 2013 günü Yüreğir ilçesine bağlı Anadolu Mahallesi, Çukurova Caddesi'nde yasa dışı eylem yapan terör örgütü taraftarları Büyükşehir Belediyesi'ne ait 01 UB 052 plakalı Ali Köse yönetimindeki otobüsü taşladı. Başına taş isabet eden Köse, direksiyon başında ağır yaralandı. Kontrolden çıkan otobüs park halindeki 01 YJ 788 plakalı kamyonete çarptı. Kamyonet ile duvarın arasında kalan İlköğretim 2'nci sınıf öğrencisi İbrahim Taşkıran hayatını kaybetti. Otobüste yolcu olarak bulunan Ahmet Ayvaz (49) ise yaralandı. Evlilik hazırlıkları yapan Ali Köse, kaldırıldığı Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 11 gün sonra hayatını kaybetti. Otobüs şoförü Köse ile Taşkıran'ın ölümüne neden oldukları ileri sürülen yaşları 12 ile 15 arasındaki 10 çocuk gözaltına alındı. Zanlılardan Y.D. (14) ve M.A. (15) tutuklandı. 8 çocuk ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Cumhuriyet savcısı hazırladığı iddianamede çocuklardan Y.D. ile D.D.nin müebbet ve 56'şar yıl, M.A.nın 81 yıl, diğer 7 şüpheli çocuğun da 29'ar yıl hapis cezasıyla cezalandırılmalarını istemişti.


CİHAN

Yorumlar