Otobüs şoförünü taşlayan çocuklar hakkında 'müebbet hapis' talebi

Adana’da bölücü terör örgütü yandaşlarının gerçekleştirdiği korsan gösteride atıkları taşlarla Büyükşehir Belediyesi otobüs şoförü Ali Köse’yi (27) öldürdükleri, otobüsün kaza yapmasıyla İbrahim Taşkıran’ın (6) da vefatına neden oldukları iddia edilen 10.

Google Haberlere Abone ol
Otobüs şoförünü taşlayan çocuklar hakkında 'müebbet hapis' talebi

Adana’da bölücü terör örgütü yandaşlarının gerçekleştirdiği korsan gösteride atıkları taşlarla Büyükşehir Belediyesi otobüs şoförü Ali Köse’yi (27) öldürdükleri, otobüsün kaza yapmasıyla İbrahim Taşkıran’ın (6) da vefatına neden oldukları iddia edilen 10 çocuğa ilişkin soruşturma tamamlandı.

Cumhuriyet Savcısı çocuklar hakkında ‘Kasten öldürme, terör örgütü propagandası yapmak, kamu malına zarar vermek, görevi yaptırmamak için direnmek, yaralama, toplantı ve yürüyüşte ihtara rağmen dağılmama, mukavemette bulunmak’ suçlarından Adana 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açtı. Savcı, çocuklardan Y.D. ile D.D.nin müebbet ve 56'şar yıl, M.A.nın 81 yıl, diğer 7 şüpheli çocuğun da 29'ar yıl hapis cezasıyla cezalandırılmalarını talep etti.

17 Kasım 2013 günü Yüreğir ilçesine bağlı Anadolu Mahallesi, Çukurova Caddesi'nde yasa dışı eylem yapan terör örgütü taraftarları Büyükşehir Belediyesi’ne ait 01 UB 052 plakalı Ali Köse yönetimindeki otobüsü taşladı. Başına taş isabet eden Köse, direksiyon başında ağır yaralandı. Kontrolden çıkan otobüs park halindeki 01 YJ 788 plakalı kamyonete çarptı. Kamyonet ile duvarın arasında kalan İlköğretim 2'nci sınıf öğrencisi İbrahim Taşkıran hayatını kaybetti. Otobüste yolcu olarak bulunan Ahmet Ayvaz (49) ise yaralandı. Evlilik hazırlıkları yapan Ali Köse, kaldırıldığı Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 11 gün sonra hayatını kaybetti. Otobüs şoförü Köse ile Taşkıran'ın ölümüne neden oldukları ileri sürülen yaşları 12 ile 15 arasındaki 10 çocuk gözaltına alındı. Zanlılardan Y.D. (14) ve M.A. (15) tutuklandı. 8 çocuk ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Otobüs şoförünün ve küçük çocuğun nasıl öldürüldükleri ayrıntılı olarak anlatıldığı iddianamede gizli bir tanık da dinlendi. Teşhisler, Mobese görüntüleri, şüpheli çocuklardan Y.D.nin otobüsün önüne geçerek elindeki taşı şoföre fırlattığı, taşın şoföre isabet ettiği belirtildi. İddianameye göre, M.A. ile D.D.nin (15) de otobüse ve şoföre yönelik taşlı saldırıda bulundu. Taşlı saldırıyla 3 çocuğun şoför Köse'yi “kasten öldürme”, Ahmet Ayvaz'a yönelik “yaralama”, ölen çocuk İbrahim Taşkıran'a dönük de “olası kasıtla öldürme” eylemini gerçekleştirdikleri ifade edildi.

İddianamede, zanlılardan A.K. (15), H.Ö. (12), M.B. (15), N.T. (14), O.B. (14), S.Ş. (14), O.S.nin (15) ise polislere taş attıkları kaydedildi. Şüpheli 10 çocuğun alınan raporlarında işledikleri suçun farkında oldukları vurgulandı. Sanıklar önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.
CİHAN

Yorumlar