Otobüs kazasında yaralıların tedavisi sürüyor

Sivas'ın Yıldızeli ilçesinde, yolcu otobüsünün şarampole devrilmesi sonucu 9 kişinin öldüğü ve 38 kişi yaralandığı kaza sonrası yaralıların tedavisi sürüyor.

Google Haberlere Abone ol
Otobüs kazasında yaralıların tedavisi sürüyor

Sivas'ın Yıldızeli ilçesinde, yolcu otobüsünün şarampole devrilmesi sonucu 9 kişinin öldüğü ve 38 kişi yaralandığı kaza sonrası yaralıların tedavisi sürüyor. Kaza sonrası yolculardan bazıları şoförün uyuduğunu bazıları ise yolda buzlanma olduğunu öne sürdü.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde 19, Numune Hastanesi'nde 7 ve Devlet Hastanesi'nde ise 12 yaralının tedavisinin sürdüğü kaydedildi.

Şoför Yıldırım Ayaz’ın, Üniversite Hastanesi'nde tedavisi sürerken, diğer şoförler Ş.P. ve S.P.’nin gözaltına alındığı öğrenildi. Kaza sonrası bazı yolcular yolun buzlu olduğunu, bazı yolcular ise şoförün uyuduğunu öne sürdü. Görgü tanıkları, yolda buzlanma olduğunu doğruladı. Yetkililer, otobüsün arka lastiklerinin kışlık olduğunu ancak ön lastiklerinin kışlık olmadığını söylerken, arka lastiklerinin kışlık olmasının yeterli olduğunu kaydetti.

YARALILAR ŞOFÖRÜN UYUDUĞUNU SÖYLEDİ

Cumhuriyet Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan yaralıların tedavileri sürüyor. Kazayı anlatan yolculardan Oğuzhan Zorer, dün 17.00 sularında Van’dan çıktıklarını ve en son Erzurum otogarında mola verdiklerini belirtti. Zorer, şoförün acemi olduğunu ve herkesin uyuduğunu söylediğini, ancak kendisinin görmediğini aktardı. Aracın sallanması nedeniyle uyandığını anlatan Zorer, daha sonra kaza meydana geldiğini ve her tarafın kana bulandığını, kendi çabalarıyla araçtan çıktıklarını ifade etti.

Mehmet Emin Alış ise sabah kaza sırasında herkesin uyuduğunu ve büyük bir sesle uyandıklarını anlatarak, “Ne oldu diye kalkarken zaten benim bir tane kardeşim alttaydı, yanımızda ölenler vardı. Kimi şoför uyumuş diyor ama yol şartları da kötüydü. Hızla alakalı net bir şey söyleyemem. Kazanın nedeniyle ilgili bir şey diyemem. Gördüğüm kadarıyla yolda buzlanma vardı. Şoförün dikkatsizliği mi? Uyudu mu? Hız sınırını mı aştı? Kimseyi suçlamıyoruz, sonuçta görmedik.” açıklamasını yaptı.

CİHAN

Yorumlar