Otobüs duraklarında tarih dile geliyor

İETT, Suriçi bölgesinin otobüs duraklarında QR kod uygulaması başlattığını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol
Otobüs duraklarında tarih dile geliyor

İETT, Suriçi bölgesinin otobüs duraklarında QR kod uygulaması başlattığını duyurdu. Uygulamaya göre, akıllı telefonu olan vatandaşlar, duraklardaki kodu telefonlarına okutarak ilgili bölgeyle alakalı videolu tarihi bilgiye ulaşabilecek.

Etrafı surlarla çevrili olan ve tarihi Suriçi bölgesi olarak adlandırılan eski İstanbul’da yer alan durakların isimlerinin ortaya çıkış hikayelerini, İETT’nin QR kodlu durak uygulaması ile vatandaşlar izleyebilecek. İETT’den yapılan açıklamaya göre, toplamda 80 tarihi durağı kapsayan bu yeni uygulama ile akıllı telefonu bulunan kullanıcılar, durakta bulunan QR kodu okutarak İETT’nin kurumsal web sitesinde yer alan linkten o durağın tarihi hikayesini izleyebilecek.

Yazılı olarak yapılan açıklama şöyle: “Bu yıl 143. yılını kutlayan İETT’nin geçmiş ile bugün arasında bir köprü kurmak amacıyla hayata geçirdiği ve her biri 2 ile 5 dakika arasında değişen kısa filmlerde durağın tarihçesi sunucu eşliğinde anlatılıyor. Filmde durağın tarihteki önemi, durağa neden bu ismin verildiği, tarihi ve güncel görseller eşliğinde ekrana yansıtılıyor. Senaryosu uzman tarihçilerin gözetiminde hazırlanan projede, işitme engelliler de unutulmadı. Belgesel filmde uzman tercüman eşliğinde işaret dili çevirisi yapılıyor. Ayrıca, Türkçe seslendirmeli hazırlanan filmde İstanbul’u ziyarete gelen turistler için de İngilizce altyazı yer alıyor.”
CİHAN

Yorumlar