“Otobüs durakları ölüm durakları oldu”

Bursa’da son zamanlarda otobüs duraklarında bekleyenlerin arasına dalan araçların neden olduğu ölümlü kazaların artışı, trafik güvenliği ve otobüs duraklarının standartlara uygunluğunu tartışmaya açtı. TMMOB Makina Mühendisleri Odası...

Google Haberlere Abone ol
“Otobüs durakları ölüm durakları oldu”

Bursa’da son zamanlarda otobüs duraklarında bekleyenlerin arasına dalan araçların neden olduğu ölümlü kazaların artışı, trafik güvenliği ve otobüs duraklarının standartlara uygunluğunu tartışmaya açtı.

TMMOB Makina Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı İbrahim Mart, daha önce yaşanan benzer kazalara ilişkin uyarılarına rağmen kenti yönetenlerin sorumluluklarını yerine getirmediklerini dile getirdi.

Son olarak Yalova’da Yolu’nda kontrolden çıkan otomobilin çarptığı otobüs durağında bekleyen baba ile kızının yaşamını yitirdiği kazaya dikkat çeken Mart, “Sürekli uyarıyoruz ama nafile. Bu kentte trafik güvenliği yok!” dedi.

Trafik magandalarının kent içinde cirit attığını, insanların yolda, otobüs duraklarında can verdiğini ifade eden Mart, “Kenti yönetenler ise seyrediyor. Ocaklara ateş düşüyor, ölen öldüğü ile kalıyor, önlem alınmıyor” ifadelerini kullandı.

Kenti yönetenlerin insanların can ve mal güvenliğinden de sorumlu olduklarını hatırlatan Mart, “Bu yönde çalışma yapmak mecburiyetindedirler. Bu çerçevede, kentin her türlü güvenliğinden sorumlu başta Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı olmak üzere kenti yönetenleri bir kez daha uyarıyoruz ve göreve çağırıyoruz.” diye konuştu.

Mart, vatandaşların trafikteki can ve mal güvenliği için kenti yönetenlerin alması gereken önlemleri şöyle sıraladı: “İlgili tüm birimlerin koordinasyonu sağlanarak trafik güvenliği ile ilgili tedbirler alınmalı. Ana yollardaki otobüs durakları ya standartlara uygun hale getirilmeli ya da kaldırılarak iç taraflara çekilmeli. Tüm yollarda trafik işaret ve işaretlemeleri gözden geçirilmeli, eksikleri tamamlanmalı. Yol denetimleri sıklaştırılmalı. Kamuoyunun trafik bilincini artırmak üzere eğitim etkinlikleri düzenlenmeli.”

CİHAN

Yorumlar