Otlukbeli'ni TEOG başarısı sevindirdi

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ilk kez uygulamaya sokulan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı(TEOG) sonuçları açıklandı. Erzincan Özel Otlukbeli Ortaokulu öğrencisi Fatıma Bengisu Deniz, TEOG-2’de soruların tamamını doğru...

Google Haberlere Abone ol
Otlukbeli'ni TEOG başarısı sevindirdi

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ilk kez uygulamaya sokulan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı(TEOG) sonuçları açıklandı. Erzincan Özel Otlukbeli Ortaokulu öğrencisi Fatıma Bengisu Deniz, TEOG-2’de soruların tamamını doğru cevaplayarak büyük bir başarıya imza attı.

TEOG-2 sınavında 44 öğrenci Türkçe’den, 11 öğrenci Matematik’ten, 21 öğrenci Fen ve Teknoloji’den, 6 Öğrenci İngilizce’den, 22 öğrenci Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi’nden ve 6 öğrenci İnkılap tarihi dersinden tam puan aldı. Özel Otlukbeli Ortaokulu ayrıca 120 sorudan 104.67 doğru ortalaması ile kitlesel olarak da başarısını pekiştirdi. Elde ettiği üstün başarıda okul ve dershane öğretmenlerimin katkısını çok büyük olduğunu ifade eden Fatıma Bengisu Deniz, “İlk sınavda bir yanlışım vardı. İkinci sınavda hedefim soruların tamamını doğru cevaplamaktı. Bu hedefime ulaştığım için çok mutluyum. Bu başarının arkasında okulda yaptığımız etütler, genel tekrar programları ve yoğun ofis çalışmaları var. Bu çalışmalarda bizlerden desteklerini ve dualarını esirgemeyen öğretmenlerime, aileme teşekkürü bir borç biliyorum ve bu başarıyı onlara armağan ediyorum.” dedi.

Özel Otlukbeli Ortaokulu Müdürü Ahmet Demir, başarının planlı çalışmayla geldiğini hatırlatıp, “2.TEOG sınavında tüm soruları doğru cevaplandıran öğrencimizi göstermiş olduğu üstün başarıdan dolayı tebrik ediyorum. Başarıda emeği geçen öğretmen arkadaşlarımı ve ailesini kutluyorum.” şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar