Otizmli gençler 'biz de varız' demek için yürüdü

Zonguldak’ta ilk kez otizmli çocuklar farkındalık yürüyüşü gerçekleştirildi. Farklı illerden otizmli gençlerin katıldığı yürüyüş, renkli görüntülere sahne oldu.

Google Haberlere Abone ol
Otizmli gençler 'biz de varız' demek için yürüdü

Zonguldak’ta ilk kez otizmli çocuklar farkındalık yürüyüşü gerçekleştirildi. Farklı illerden otizmli gençlerin katıldığı yürüyüş, renkli görüntülere sahne oldu. Otizmli çocuklar ve aileleri sessizce yürüyerek, ‘bu toplumda biz de varız’ mesajı verdi.

Ülkenin dört bir tarafından Zonguldak’a gelen otizmli bireyler ve aileleri, yürüyüşe katıldı. Karaelmas Otizmli Bireyler Derneği’nce düzenlenen yürüyüş, renkli görüntülere sahne oldu. Yürüyüşe katılan çocuklar ve aileleri, Gazipaşa caddesi üzerinde yürüyerek valilik önünde toplandı. Burada günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı. Yürüyüşe İstanbul’dan katılan 21 yaşındaki Kaan Erdem, “Yürüyüşe geldik. İyi gördük, eğlendik. Çok güzel.” dedi.

Programa Samsun’dan katılan otistik genç Berkan Çelebi’nin, “Bize destek olmanızı istiyorum Zonguldak. Zonguldaklılar, güç sizde. Siz bu gücü ister birbirinizle kavga edip kötülük yaparak kullanın ama yine de birbirinizi sevmeye çalışın. Sizler kardeşsiniz. Konuşma bitmiştir.” şeklinde seslenmesi, büyük alkış aldı. Çelebi daha sonra kendisini izleyen vatandaşlara şarkı söyledi. İstanbul’dan gelen Daren Yakupyan(14) isimli genç de “Teşekkür ederiz Zonguldaklılar, güç sizde.” dedi.

Karaelmas Otizmli Bireyler Derneği Başkanı H.Arzu Gökçe, gazetecilere yaptığı açıklamada, şunları söyledi: “İnşallah Zonguldak’taki çocuklarımız için güzel gelişmeler sergileyeceğiz. Her sene 2 Nisan’da bu etkinliğimizi göreceksiniz. Bu birinci otizm farkındalık yürüyüşüydü. Halkımız güzel bir katılım gösterdi. Kamu kuruluşlarından da güzel katılımlar oldu. Bütün halkımıza, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’ne, Volkswagenci arkadaşlara, okullara, özel eğitim kurumlarına ve duyarlılık gösteren ailelere teşekkür ediyorum.” CİHAN

Yorumlar