Otizmli çocuklar eğlendi

Palandöken Karsapanı Derneği tarafından yürütülen 'Zihnimin Işığı' SODES projesi çerçevesinde otizmli çocuklara yönelik düzenlenen müzik etkinliğine 16 otizmli çocuk katıldı.

Google Haberlere Abone ol
Otizmli çocuklar eğlendi

Palandöken Karsapanı Derneği tarafından yürütülen 'Zihnimin Işığı' SODES projesi çerçevesinde otizmli çocuklara yönelik düzenlenen müzik etkinliğine 16 otizmli çocuk katıldı. Aileleri ile dans eden otistik çocuklara Aşkale Kandilli İMKB Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri de destek oldu. Yapılan etkinlikle ilgili konuşan Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Reşat Karcıoğlu, “İlgilerinden dolayı Karsapanı Derneği'ne teşekkür ediyoruz, umarız bizim de katkımız olmuştur.” dedi.

    "HERHANGİ BİR FAALİYETTE BULUNAMIYORLAR"

    Zihnimin ışığı projesi koordinatörü Süheyla Doğrudil, otizmli çocuklara yönelik olarak düzenlenen programların ağırlık kazanması gerektiğini dile getirerek “Etkinliğimizi bu sefer Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü öğrencileriyle yaptık. Okulumuzdaki 16 tane otizm sendromlu çocuğumuzu buraya getirdik. Güzel Sanatlar Fakültesi'nden hocalarımız bir koro oluşturdu, başta Dekan Bey ve Sibel Polat olmak üzere tüm hocalarımıza bize bu olanağı sağladıkları için teşekkür ediyoruz. Otizmli çocuklarımıza güzel bir konser verdiler. Aslında yüksek sesten, gürültüden rahatsız oluyorlar ama bugünkü programda bir parça hareket ettirebildik, okuldan çıkarabildik, en önemli sonuç bu. Bu çocuklar sabah 9’da okula geliyorlar, öğleden sonra ders bitiminde okuldan çıkıyorlar ve evlerine gidiyorlar. Herhangi bir faaliyette bulunamıyorlar.” açıklamasında bulundu.

    Konuşmasına toplumun duyarsızlığını eleştirerek devam eden Doğrudil, şöyle konuştu: “Özellikle zihinsel engelliler için çok büyük bir toplumsal dışlanma söz konusu. İnsanlar onlarla iletişim kurmaktan kaçınıyor. Bugünkü etkinlikte de görüldü, aslında bu çocuklar iletişim kurulamayacak çocuklar değiller, bizi anlayabiliyorlar. Karşı taraftan bir sevgi gördüğü zaman normalleşebiliyorlar, sizinle iletişim kurabiliyorlar, bugün onu sağlamaya çalıştık. Umarız diğer etkinliklerde de bu durum aynı şekilde devam eder.” CİHAN

Yorumlar