Otizmi yenmek için el ele verdiler

Mina Otizmle Yaşam Derneği'nin (MOYAD) "Bursa’da El Ele Vereceğiz Otizmi Yeneceğiz’ sloganı ile düzenlediği program yoğun ilgi gördü.Engelliler Haftası, Anneler Günü ve Otizm Haftası dolayısı ile hazırlanan program, anlamlı görüntülere...

Google Haberlere Abone ol
Otizmi yenmek için el ele verdiler

Mina Otizmle Yaşam Derneği'nin (MOYAD) "Bursa’da El Ele Vereceğiz Otizmi Yeneceğiz’ sloganı ile düzenlediği program yoğun ilgi gördü.

Engelliler Haftası, Anneler Günü ve Otizm Haftası dolayısı ile hazırlanan program, anlamlı görüntülere sahne oldu.

Doğukan Erdem Kutlu ve Elif Samurcu’nun sunuculuğunu yaptığı etkinlikte önce Zihni İlahi Grubu engelli çocukların korusu sahne aldı. Söyledikleri ilahiler ve gösterileri ile kalpleri bir kez daha fetheden engelli çocuklar programın maksadını en iyi anlatan sahnelerden oldu.

Program ardından Dila kına organizasyonu ile devam etti. İki engelli ve nişanlı kıza kına yakılan eğlencede renkli görüntüler yaşandı. Aynı zamanda kermeste düzenlenen ve geliri otizmli çocuklara kullanılmak üzere düzenlenen etkinlik kapsamında ardından Neşem moda evi gelinlik defilesi düzenlendi. Program sonunda ise mankenler tarafından sahnelenen gelinliklerden bir tanesi kınası yakılan engelli kızlardan birine hediye edildi. Program, şarkıcı Gökhan Sezen konseri ile tamamlandı.

MOYAD Başkanı Canan Cihan Kılıç, 2012 Kasım ayında birkaç gönüllü arkadaşı ile kurdukları dernek ile yaşanan sıkıntılara çözüm bulabilmeyi amaçladıklarını belirtti. Otizmi anlamak için öncelikle yaşamak gerektiğinin altını çizen MOYAD Başkanı Canan Cihan Kılıç, "Ama otizme ben şöyle bakıyorum; Eğer bir evde otizm varsa o eve bir atom bombası düşmüş etkisi yapıyor. Anne burada tükenmişlik yapıyor. Baba da etkileniyor ama anne daha çok etkileniyor." dedi.

Otizm alanında Bursa’da farkındalığı arttırmak ve ailelere destek olabilmek için yola çıktıklarını anlatan MOYAD Başkanı Kılıç, özelliklede annelerin yükünü azaltmaya yönelik çalışmalar yaptıklarını söyledi. Asıl hedeflerinin yerelde Bursa otizm vakfının kurulması olduğunu bildiren Kılıç, geçen yıl yaptıkları çalışmalardan da örnekler sundu. Kılıç, "Bir elin nesi var? iki elin sesi var" diyerek bireysel çabaların sonuç vermediği ve dernekleşerek federasyon ve konfedarasyonlar ile seslerini duyurmak istediklerini söyledi. Canan Cihan Kılıç, bu amaçla Anadolu otizm federasyonunu Bursa merkezli kuracaklarını bildirdi. Başkan ayrıca anneler günü müjdesi olarak yaklaşık 1 yıldır çalışmaları süren Bursa Otizm Vakfının kuruluş çalışmalarında da sona geldiklerini sözlerine ekledi.

Vali Yardımcısı Eyüp Sabri Kartal ise programın çok anlamlı olduğunun altını çizerek, ateşin düştüğü yeri yaktığını söyledi.

CİHAN

Yorumlar