Otistik öğrenciler, fitnes salonunda hayata tutunuyor

Kırıkkale’deki otistlik öğrenciler, okul bünyesinde kurulan fitnes salonunda hayata tutunuyor.

Google Haberlere Abone ol
Otistik öğrenciler, fitnes salonunda hayata tutunuyor

Kırıkkale’deki otistlik öğrenciler, okul bünyesinde kurulan fitnes salonunda hayata tutunuyor. Vali Ali Kolat, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan ‘Okullar Hayat Bulsun’ değerler eğitimi kapsamında, beraberinde bir grup heyetle birlikte okulları ziyaret etti. Kolat, ziyaret ve incelemelerinde, okul bünyesinde kurulan fitnes salonunda hayata tutunan öğrencileri yerinde gördü.

İlk olarak Özel Eğitim Uygulama Merkezi’ni ziyaret eden Kolat, burada özel eğitim alan otistik öğrencilerle bir araya geldi. Öğrencilerle yakından ilgilenen Kolat, “Bizler devlet olarak, geleceğimiz olan öğrencilerimiz için her zaman destek sağlamaya hazırız.” dedi.

Öğrencilere yönelik her alanda çeşitli etkinlikler gerçekleştirdiklerini belirten Özel Eğitim Uygulama Merkezi Okul Müdürü Metin Yılmaz da “Okulumuz 2012 yılı mart ayında eğitim öğretime başlamıştır. Daha iki yılını tamamlamayan bu kurumumuz, bu süre içerisinde bir düzine kadar il düzeyinde ve uluslararası düzeyde projelere imza atmıştır. Zihin engelli bireylerde kas gelişiminin beceri eğitimine etkisi isimli Leonardo da Vinci projemizi yaptık. Bu proje, ülkemizin özel eğitim kurumları arasında geçen tek projedir.” ifadesinde bulundu.

Vali Ali Kolat ve beraberindeki heyet, daha sonra 75. Yıl Ortaokulu’nu ziyaret etti. Burada Okul Müdürü Mustafa Eren ve okul yönetimi ile bir araya gelen Kolat, burada değerler eğitimi kapsamında maddi durumu iyi olmayan bir aileye yardım yapan öğrencileri ödüllendirdi. Bu çalışmayı son derece olumlu bulduğunu ifade eden Kolat, “Öğrencilerimiz arasında yardımlaşma ve paylaşma bilincinin böyle yansıdığını görmek gerçekten gurur verici.” diye konuştu.

Daha sonra Hasan Ali Yücel İlkokulu'nu ziyaret eden Vali Kolat, Okul Müdürü İbrahim Göktaş ve idareciler tarafından kapıda karşılandı. Tek tek sınıfları gezen Kolat, burada öğrencilere ders durumlarını sordu. Eğitimin vazgeçilmez bir unsur olduğunu söyleyen Kolat, öğrencilerin bu fırsatı en iyi şeklide değerlendirmesi gerektiğini belirtti. Okullarda güzel çalışmalara imzaların atıldığını söyleyen Kolat, “Birlik ve beraberlik içerisinde böyle güzel çalışmaların yapılmasından dolayı bizler de mutlu oluyoruz.” şeklinde konuştu.

Son olarak Halk Eğitim Merkezi’ni ziyaret eden Kolat, kurslarda eğitim alan kursiyerlerle bir araya geldi. Halk Eğitim'in her alanda kurs açtığını ve vatandaşların bundan yararlanması gerektiğini söyleyen Kolat, “Vatandaşlarımız burada hem meslek öğreniyor hem de boş vakitlerini en iyi şekilde değerlendirmiş oluyor. Bizler de valilik olarak, bu alanlarda açılan kurslara sonuna kadar destek sağlıyoruz.” şeklinde konuştu.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Osman Kara ise “2013 yılında toplamda 300 kurs açtık. Bu kurslarımızdan toplamda 6 bin 118 öğrenci yararlandı. Bunların 2 bin 591’i erkek, 3 bin 527’si bayan. Okuma yazma bilmeyenlere yönelik açılan kurslarda toplamda 14 bin 240 vatandaşımız eğitim aldı. Merkez ve ilçelerimiz toplamında yeni açılan kursta ise 6 bin 948 okuma yazma bilmeyen vatandaşımıza eğitim verildi.” şeklinde açıklama yaptı.


CİHAN

Yorumlar