Otistik Mustafa, tedavi olmazsa konuşamayacak

Kahramanmaraş’ta Korkmaz ailesi, otistik çocuklarının tedavisi için hayırseverlerden yardım eli uzatılmasını bekliyor.Dokuz yıl önce evlenen Hatice (30) ve İlyas Korkmaz çiftinin en küçük çocuğu olan Mustafa, doğuştan otistik olarak...

Google Haberlere Abone ol
Otistik Mustafa, tedavi olmazsa konuşamayacak

Kahramanmaraş’ta Korkmaz ailesi, otistik çocuklarının tedavisi için hayırseverlerden yardım eli uzatılmasını bekliyor.

Dokuz yıl önce evlenen Hatice (30) ve İlyas Korkmaz çiftinin en küçük çocuğu olan Mustafa, doğuştan otistik olarak dünyaya geldi. Aile konuşamayan ve hareketlere tepki vermeyen küçük Mustafa’nın otizm rahatsızlığı bulunduğunu 1,5 yaşına geldiğinde anladı. Tedavi için İzmir’e giden aile, 3 yaşındaki Mustafa’nın otizm eğitimi alması gerektiğini, 4 yaşından sonra çocuklarının bir daha konuşmama ihtimali olduğunu öğrendi. Tedavi için 25 bin liraya ihtiyaç duyan aile, hayırseverlerin ilgi ve desteğini bekliyor.

Mustafa’nın hiç konuşmadığını ve çevresinde olup bitenleri anlamadığını söyleyen anne Hatice Korkmaz, oğlunun ‘anne’ diyeceği günün özlemiyle yaşadığını belirtti. Küçük Mustafa’nın rahatsızlığını 1.5 yaşında fark ettiğini anlatan Korkmaz, “Bebekken hareketlerime hiç tepki vermediği için hastaneye götürdüm, otistik olduğuna dair teşhis konuldu. Şimdi rehabilitasyon merkezinde haftada 2 gün 45 dakika eğitim görüyor ama bu eğitim de yeterli olmuyor.” dedi.

Televizyonda otizm ile ilgili İzmir’de iyi bir tedavi merkezi olduğunu öğrendiğini anlatan Korkmaz: “İzmir'de otistik çocukların eğitimden sonra konuşmaya başladığını gördüm. Bizim çevremizde de iyileşen çocuklar oldu. Muayene için İzmir’e gittik, doktor oğlumun düzelebileceğini, otizmin 4 yaşına kadar çaresinin olduğunu, oğlumun bir yıl içinde tedavi görmesi gerektiğini söyledi. Yaşı ilerledikçe tedavisi zorlaşıyormuş. Ama bunun içinde 25 bin lira gerekiyor. Bizim de maddi durumumuz iyi değil, ne yapacağımızı şaşırdık. Kirada oturuyoruz, eşim sanayide işçi bu parayı nerden bulalım? Umudumuz kayboldu.” diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar