Otistik Çocukların Gösterileri Nefes Kesti

Bağcılar Özel Eğitim Uygulama Merkezi tarafından otizm farkındalık ayı sebebiyle düzenlediği 'Otizm Farkındalık Programı', salonu dolduran davetlilerin büyük beğenisini topladı.

Google Haberlere Abone ol
Otistik Çocukların Gösterileri Nefes Kesti

Otistik çocukların sunduğu mini konser, jimnastik gösterisi, arı ve kelebek oyunu ile sıra gecesi dakikalarca alkışlandı.

Ünlü sanatçı Berksan’ın çocuklarla şarkı söylediği programda konuşma yapan Bağcılar İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, ilerleyen hafta İstanbul’da benzeri olmayan bir engelli ve otizm okulunun temelini atacaklarının müjdesini verdi.
Bağcılar (İTO) Özel Eğitim Uygulama Merkezi Müdürü Muharrem Dinleyici otizm farkındalık ayında bile hala farkındalıktan bahsettiklerinin altını çizerek, "Toplumumuz henüz otizm konusunda yeterince bilgi sahibi değil. Bu açıdan baktığımızda toplumumuzda bir nebze de olsun farkındalık duygusunu yaşayabiliyorsak ne mutlu bize." diye konuştu.

Programa katılarak mini bir konser veren sanatçı Berksan’a çocuklar da eşlik etti. Programın ilerleyen dakikalarında otistik engelli öğrenci Berat Türkmen İstiklal Marşı’nı okudu. Ardından okulun öğretmenleri ile öğrencilerden oluşan Ritm Grubu mini bir konser sundu. Dünya danslarından örnekler sunan öğrencilerin jimnastik gösterisi de alkış topladı. Program, arı ve kelebek oyunu ve sıra gecesi ile son buldu. Renkli ve coşkulu programa ayrıca Aşık Veysel ve Muhittin Üstündağ İlkokulu, İTO Özel Uygulama Merkezi öğrenci ve velileri ile yakınları da katıldı.

Yorumlar