ÖSYM'den 2014-KPSS için adaylara uyarı

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2014 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Lisans, 2014 Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) ve 2014 Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi Lisans Düzeyi (DHBT-Lisans) başvuru işlemlerinin tamamlanmasına...

Google Haberlere Abone ol
ÖSYM'den 2014-KPSS için adaylara uyarı

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2014 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Lisans, 2014 Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) ve 2014 Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi Lisans Düzeyi (DHBT-Lisans) başvuru işlemlerinin tamamlanmasına ilişkin adayları uyardı.

2014 Kamu Personel Seçme Sınavı’nın (KPSS), lisans düzeyinde 5-6 Temmuz 2014 tarihlerinde yapılacağına dikkat çeken ÖSYM açıklamasında 2014-KPSS kapsamında; Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) 20 Temmuz 2014 tarihinde, Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi’nin (DHBT) ise 18 Ekim 2014 tarihinde yapılacağı hatırlatıldı.

5 Mayıs 2014 tarihinde başlayan başvuru işlemlerinin, 14 Mayıs 2014 tarihinde (yarın) sona ereceği, başvuru süresinin uzatılmayacağına vurgu yapan açıklamada, “Başvuru süresi içinde başvurusunu tamamlamayan adayların 5-6 Temmuz 2014 tarihlerinde yapılacak 2014-KPSS’ye, 20 Temmuz 2014 tarihinde yapılacak ÖABT’ye ve 18 Ekim 2014 tarihinde yapılacak Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testine (DHBT-Lisans) katılmaları mümkün değildir. 2014-KPSS Lisans Kılavuzunda başvurma, sınav, değerlendirme ve yerleştirme ile ilgili ayrıntılı bilgiler yer almaktadır. Sınava katılmak isteyen adaylar, Kılavuz ile Aday Başvuru Formuna, başvurma süresi içinde ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr İnternet adresinden ulaşacaklardır. Sınava başvuracak adayların bu kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir. Kılavuz dağıtımı ve satışı yapılmayacaktır.” denildi.

ÖSYM, internet üzerinden başvuruların, 14 Mayıs 2014 tarihinde saat 23.59’da, başvuru merkezlerinden başvuru alma işleminin ise 14 Mayıs 2014 tarihinde mesai saati bitiminde sona ereceğini bildirdi.

ONAY KODU GÖREVLİYE BİLDİRİLECEK

Adayların başvurudan önce sınav ücretini yatırmış olmaları belirtilerek, uyarılar şöyle devam etti: “Sınav ücretini yatırmak sınavlara başvuru için yeterli değildir. Sınav ücretini yatırmış olduğu halde başvurusunu henüz tamamlamayan adayların başvuru işlemini başvuru süresi içinde tamamlamaları önemle hatırlatılır. Sınav ücretini yatırmış olsa bile sınava başvuru işlemini kılavuzda/duyurularda belirtildiği şekilde tamamlamayanların, bu sınavlara girmeleri mümkün değildir. İnternet’ten bireysel başvuru yapacak adayların başvurularının tamamlanabilmesi için başvuru ekranında ‘Başvuru işlemi başarıyla tamamlandı.’ açıklamasını mutlaka görmeleri ve aday başvuru kayıt bilgilerinin bir dökümünü yazıcıdan edinmeleri gerekmektedir. Başvuru Merkezi aracılığı ile başvuru yapan adaylar, Aday Başvuru Kayıt Bilgilerinde yer alan başvuru bilgilerinin doğruluğunu kontrol etmek amacı ile görevli tarafından kendilerine verilen çıktıyı kontrol ettikten sonra çıktı üzerinde yer alan onay kodunu görevliye bildirecekler ve görevli onay kodunu sisteme girdikten sonra başvuru tamamlanacaktır. Onay kodu girilmeyen başvurular tamamlanmayacağı için geçersizdir ve sorumluluk adaya aittir.”

MEB TALİM VE TERBİYE KURULU’NUN 80 SAYILI KARARINA DİKKAT ÇEKİLDİ

“Başvurusunu tamamlayan adaylar, başvuru süresi içinde ÖSYM’nin internet sayfasında bulunan Aday İşlemleri Sisteminden (ais.osym.gov.tr) başvuru bilgilerini mutlaka kontrol etmeli, başvurusunun tamamlandığını teyit ederek sınavın diğer aşamalarında gerekebileceğinden aday başvuru kayıt bilgilerinin yazıcıdan bir dökümünü edinmelidir.” ifadeleri yer alan açıklama, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Talim ve Terbiye Kurulu’nun 80 sayılı kararının, 20.02.2014 tarih ve 9 sayılı Kararı ile Öğretmenlik Alanları, Atama ve Ders Okutma Esasları olarak değiştirildiğine işaret edilerek, ÖABT’ye katılmak isteyen adayların bu duruma dikkat etmeleri gerektiği vurgulandı. CİHAN

Yorumlar