ÖSYM, Soruları Sosyal Medyada Paylaşan Adayı Arıyor

ÖSYM Başkanlığı'nca dün gerçekleştirilen YGS sonrası soru kitapçığı sayfasının görüntüsünü sosyal medya üzerinden paylaşan aday hakkında gerekli işlemin başlatılacağı bildirildi.

Google Haberlere Abone ol
ÖSYM, Soruları Sosyal Medyada Paylaşan Adayı Arıyor

talebe Seçme Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı'nca dün gerçekleştirilen Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) sonrası soru kitapçığı sayfasının görüntüsünü sosyal medya üstünden paylaşan adayın saptama edilir edilmez konusu için lüzumlu adli işlemin başlatılacağı bildirildi.

ÖSYM'DEN AÇIKLAMA GELDİ

ÖSYM Başkanlığı'ndan, 2015 YGS ile ilgili sosyal medyada yapılan bir takım paylaşımlara ilişkin izahat yapıldı. Açıklamada, '2015-YGS ile ilgili olarak, bugün sosyal medya üstünden paylaşılan soru kitapçığı sayfasına ilişkin görüntü, sınavdan çıkan bir adayın İmtihan kurallarına marjinal şekilde İmtihan sonrasında İmtihan salonundan çıkardığı bir kitapçık yada kitapçıktan koparmak şekli ile dışarı taşıdığı bir kısmına aittir.

'SINAV GÜVENLE TAMAMLANDI'

Söz konusu sayfa görüntüsünün İmtihan öncesi ve İmtihan esnasında tahsil edilmiş olması ihtimal dışıdır. Sınav herhangi bir menfi vaziyet yaşanmadan hak ve adalet ölçüsünde korkmadan tamamlanmıştır.

Soru kitapçığını yada bir bölümünü İmtihan binasından alıp giderek İmtihan sonrasında sosyal medya üstünden söz konusu sayfanın görüntüsünü paylaşan namzet saptama edilir edilmez konusu için lüzumlu adli muamele başlatılacaktır. Adayların ve kamuoyunun endişesine yol açacak herhangi bir vaziyet söz konusu olmayıp İmtihan sonuçlarının en süratli şekilde açıklanması için sıkı bir meslek devam etmektedir.' ifadeleri yer aldı.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar