Osmanlı torunu, dedesini ziyaret edemedi

Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu, Süleyman Şah Türbesi'ni ziyaret etmek istedi. Ancak türbenin içine giremedi.

Google Haberlere Abone ol
Osmanlı torunu, dedesini ziyaret edemedi

2. Abdulhamit’in torunu Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu, Şah Fırat operasyonu ile Suriye'nin Halep kentine bağlı Karakozak köyü yakınlarından Şanlıurfa’nın Birecik ilçesindeki Kara Kuvvetleri Komutanlığı 3. Hudut Alayı 7. Hudut Bölük Komutanlığına geçici şekilde getirilen dedesi Süleyman Şah'ın türbesini ziyaret etti.

Sultan II. Abdülhamid’in torunu Şehzade Abdülhamit Kayıhan Osmanoğlu, dedesinin türbesine hazırlıkların tamamlanmadığı gerekçesiyle giremedi. Osmanoğlu, dedesi Süleyman Şah ve beraberindeki askerlerin sandukasının geçici şekilde tutulduğu bölük komutanlığına da mevzuat sebebi ile giriş yapamadı.

Türbenin olduğu karakola en yakın köyde dua eden, karakolun karşı köyünde uzaktan dua etmek mecburiyetinde kalan Abdülhamit Kayıhan Osmanoğlu, “Tabi ki dedemizin buraya gelmesi fazla fazla ciddi ve fazla fazla manidar oldu. Yaşanan süreç içinde emeği geçen Cumhurbaşkanımıza, başbakanımıza teşekkür ediyoruz. Türbenin buraya getirilmesi bizim için fazla fazla onurlu oldu. Tabi bir takım kesimler nedeni ile türbenin yerinin değiştirilmesi hakkında çokça muhalefet oldu fakat azami kararın buraya gelmesi olduğunu düşünüyorum” dedi. 

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar