Osmanlı ailesi yatırımlara verilen isimlerden memnun

"Osmanlı'ya ilişkin verilecek isimler konusunda da daha hassas olunmalı ve bunun için özel bir kurul oluşturulmalı"

Google Haberlere Abone ol
Osmanlı ailesi yatırımlara verilen isimlerden memnun
Osmanlı padişahı Abdülhamid Han'ın 4. kuşaktan torunu şehzade Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu, son dönemde yapılan önemli eserlere Osmanlı padişahlarının isimlerinin verilmesine ilişkin, "Gerek Osman Gazi Köprüsü gerek Yavuz Sultan Selim Köprüsü gerekse Haydarpaşa Sultan Abdülhamid Eğitim ve Araştırma Hastanesi Türkiye'ye yakışan isimler oldu. Bu sadece Osmanoğlu ailesi için değil, herkesin etkilendiği, heyecan duyduğu, gururlandığı gelişmeler." dedi.

Osmanoğlu, Yavuz Sultan Selim Han'ın türbesinde yaptığı açıklamada, Osmanlı Devleti'nin son dönemlerinde sürgün olarak Lübnan'a gönderilen ailesinin 1974'te Türkiye'ye döndüğünü söyledi.

Turgut Özal'ın cumhurbaşkanlığı döneminde ailesine vatandaşlık verildiğini anlatan Osmanoğlu, kendisinin ise 1979'de Fatih'te dünyaya geldiğini ve Türkiye'de doğan ilk şehzade olduğunu belirtti.

Son dönemde Türkiye'nin kalkınması ve imajı açısından önemli olan köprülere Osman Gazi, Yavuz Sultan Selim gibi dedelerinin isimlerinin verilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Osmanoğlu, "Osmanlı döneminde yapılan eserlere bakıp hem gururlanıp hem de hüzünleniyorduk. O dönemlerde ecdadımız bizlere gerçekten çok güzel emanetler bırakmışlar."
diye konuştu.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün açılışına da katıldığını anımsatan Osmanoğlu, köprüdeki açılışta gerek eserin büyüleyiciğinden gerekse vatandaşların atalarına yönelik mesajlarından çok mutlu olduğunu dile getirdi.

Kayıhan Osmanoğlu, "Açılışta inanılmaz bir kalabalık vardı. Halkımızın orada ağladığını gördük, hatıra fotoğrafı çektirmek isteyenler de oldu. Türkiye'nin ve dünyanın en büyük köprülerinden birine dedem Yavuz Sultan Selim Han'ın ismi verildi. Yavuz Sultan Selim Köprüsü tam Osmanlı'ya yakışır bir isim oldu." ifadelerini kullandı.

Osmanoğlu ailesi olarak, eserlere Osmanlı padişahlarının isimlerinin verilmesinin yerinde bir karar olduğuna işaret eden Osmanoğlu, şunları aktardı:

"Bizim için bunlar çok önemli. Gerek Osman Gazi Köprüsü gerek Yavuz Sultan Selim Köprüsü gerekse Haydarpaşa Sultan Abdülhamid Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Türkiye'ye yakışan isimler oldu. Bu sadece Osmanoğlu ailesi için değil, herkesin etkilendiği, heyecan duyduğu, gururlandığı gelişmeler."

"Abdülhamid ismi doğru ve manidar"

Kayıhan Osmanoğlu, askeri hastanelerin Sağlık Bakanlığı'na bağlanmasıyla bakanlık bünyesine geçen GATA Haydarpaşa Eğitim Hastanesi isminin Haydarpaşa Sultan Abdülhamid Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin dedesi Abdülhamid tarafından kurulduğunu anımsattı.

Cumhuriyetin kuruluşundan sonra birçok Osmanlı eserinin gizlenmeye çalışıldığını anlatan Osmanoğlu, Osmanlı'nın torunları olarak uzun yıllardan beri tatlı bir uykuda olunduğunu dile getirdi.

Osmanoğlu, şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hepimize, Osmanlı ruhunu tekrar yaşadığımızı hissettirdi, Osmanlı'nın gizlenen eserlerini açığa kavuşturdu. Şu an için de Sultan Abdülhamid ismi doğru ve manidar. Çok da güzel oldu. İnşallah, diğer hastaneler ve köprülerin isimleri de Osmanlı padişahlarıyla devam eder. Hem böylelikle ailenin itibarı geri verilmiş olur. Şu an hala yurt dışında yaşayan birçok hanedan üyesi var. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hem Osmanoğlu ailesi hem de millet olarak elimizden ne geliyorsa destek vermeye devam edeceğiz."

Son dönemde birçok alandaki çalışmalara Osmanlı'yı anlatan isimler verildiğine dikkati çeken Osmanoğlu, Osmanlı'ya ilişkin verilecek isimler konusunda da daha hassas olunmasını ve bunun için özel bir kurulun oluşturulmasını talep etti.

Yorumlar