Osmaniye'de 53 bin 245 öğrenciye süt dağıtılacak

Gıda Tarım ve Hayvancılık, Milli Eğitim ve Sağlık bakanlıklarının yürüttüğü okul sütü dağıtımı Osmaniye'de başladı.

Google Haberlere Abone ol
Osmaniye'de 53 bin 245 öğrenciye süt dağıtılacak

Gıda Tarım ve Hayvancılık, Milli Eğitim ve Sağlık bakanlıklarının yürüttüğü okul sütü dağıtımı Osmaniye'de başladı.

Program kapsamında ilk sütler, Vali Mehmet Oduncu tarafından Osmaniye İlkokulu’nda öğrencilere dağıtıldı.
Süt dağıtım törenine Vali Oduncu’nun yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürü Kadir Kılıç, İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Cingöz, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Alper Latif Boz, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Mustafa Örel katıldı.

İl genelinde 53 bin 245 öğrenciye süt dağıtılacağını ifade eden Vali Oduncu, “2 yıldır öğrencilerimize okul sütü dağıtılıyordu. Bu yıl da devam eden proje kapsamında ilkokul ve anasınıfı öğrencilerimize, pazartesi, çarşamba ve cuma günleri ücretsiz süt verilecek. Bu proje sayesinde hiç süt içemeyen öğrencilerimiz süt içme imkânına kavuşacaklar, evinde süt içen öğrencilerimiz de okullarında beslenme saatlerinde de sütlerini içecek.” diye konuştu.

Dağıtılan sütleri içme zorunluluğu olmadığını belirten Vali Oduncu, “Öğrencilerimizden, süte karşı alerjisi olan ya da süt içtiğinde rahatsız olanlar olabilir. Alerjisi ya da rahatsızlığı olmayan öğrencilerimize, sağlıklı gelişmeleri açısından, süt içmelerini öneriyoruz.” dedi.

Vali Mehmet Oduncu daha sonra okulun anasınıfını ziyaret ederek, anasınıfı öğrencilerine de süt dağıttı. Öğrencilerle bir süre sohbet eden Vali Oduncu, “Sizlere başarılı bir eğitim-öğretim yılı ve aydınlık bir gelecek diliyorum.” diyerek okuldan ayrıldı.
CİHAN

Yorumlar