Osmaniye Belediyesi'nden yaz spor okulu öğrencilerine malzeme desteği

Osmaniye Belediyesi tarafından ‘sağlıklı ve eğlenceli bir yaz için’ sloganı ile başlatılan yaz spor okullarına giden çocuklara spor malzemesi dağıtıldı. Bu yıl 6.sı yapılan spor okulları öğrencileri için Ahmet Şekip Ersoy Kültür...

Google Haberlere Abone ol
Osmaniye Belediyesi'nden yaz spor okulu öğrencilerine malzeme desteği

Osmaniye Belediyesi tarafından ‘sağlıklı ve eğlenceli bir yaz için’ sloganı ile başlatılan yaz spor okullarına giden çocuklara spor malzemesi dağıtıldı.

Bu yıl 6.sı yapılan spor okulları öğrencileri için Ahmet Şekip Ersoy Kültür Merkezi’nde tören düzenlendi. Bu yıl basketbol, futbol, voleybol, satranç, kano, okçuluk, çim hokeyi, izcilik, tırmanma, badminton, saz, gitar, ebru, resim, bilgisayar, el beceri sanatları ve halk oyunları branşlarında açılan kurslara ilgi önceki yıllara oranla daha fazla oldu. Binden fazla çocuğun kayıt yaptırdığı yaz spor okullarında belediye tarafından her öğrenciye şapka, tişört, şort ve çorap hediye edildi.

Malzeme dağıtım töreninde konuşan Belediye Başkanı Kadir Kara, sosyal sorumluluk projesi olan 7 – 14 yaş arası çocuklarımıza yönelik toplam 17 branşta açılan ve geleneksel hale gelen ücretsiz spor okullarına ilginin kendisini sevindirdiğini belirtti.

Göreve geldiği ilk yılda yaz spor okullarını başlattıklarını ifade eden Başkan Kadir Kara, “Bu yıl spor okullarımızın altıncısını yapıyoruz. Bir yıl boyunca okullarda yorulan ve tatili hak eden çocuklarımıza güzel, eğlenceli ve sağlıklı bir yaz geçirmelerini sağlamak için spor okullarını düzenlerken, bu yıl branşlarımıza yenilerini ekledik. Kurslarımıza eğitimci desteği sağlayan Yahya Mazlum Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’ne ve spor tesislerini açan Korkut Ata Üniversitesine ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne çok teşekkür ederim.” dedi.

Kara, kurs boyuncu çocukların bütün ihtiyaçlarını karşılamaya çalışacaklarını belirterek, “Onlar için ne yapsak az, branşlarında uzman eğitmen abi ve ablalarının gözetimi altında, sosyal ve sportif alanlarda gelişebilmeleri için bu projeyi geliştirdik. Bugün burada belediyemiz tarafından çocuklarımıza ücretsiz spor malzemesi dağıtıldı.” ifadelerini kullandı.

CİHAN

Yorumlar