Osmaniye Belediyesi yaz spor okulu açıldı

Osmaniye Belediyesi ücretsiz 6. yaz spor okulları, Samet Aybaba İzci Kampı ve Spor Kompleksi'nde düzenlenen törenle açıldı. Açılışta konuşan Belediye Başkanı Kadir Kara, "Çocuklarımıza sağlıklı ve eğlenceli bir yaz geçirmelerini sağlamak...

Google Haberlere Abone ol
Osmaniye Belediyesi yaz spor okulu açıldı

Osmaniye Belediyesi ücretsiz 6. yaz spor okulları, Samet Aybaba İzci Kampı ve Spor Kompleksi'nde düzenlenen törenle açıldı. Açılışta konuşan Belediye Başkanı Kadir Kara, "Çocuklarımıza sağlıklı ve eğlenceli bir yaz geçirmelerini sağlamak için yaz spor okullarını açtık." dedi.

Başkan Kadir Kara’nın göreve geldiği ilk yılda Osmaniye’de ilk defa düzenlenen yaz spor okullarının bu yıl altıncısı yapılıyor. Yaz spor okullarını bu yıl basketbol, futbol, voleybol, satranç, su kanosu, okçuluk, halkoyunları, izcilik, tırmanma ve badminton branşlarında açtıklarını söyleyen Başkan Kadir Kara, önümüzdeki hafta ise yine yaz okulları kapsamında saz, gitar, ebru, resim, bilgisayar, el beceri sanatları branşlarında sanat atölyesi kurslarının açılacağını söyledi. Başkan Kara, tüm bu kurslara yaklaşık 1.500 öğrencinin katılacağını dile getirdi.

Yaz spor okullarına katılan öğrenciler Başkan Kadir Kara’ya büyük sevgi gösterisinde bulundu. 6. yaz spor okulları açılış töreninde konuşan Belediye Başkanı Kadir Kara, "Sosyal sorumluluk projemiz kapsamında bir eğitim dönemi boyunca ders yoğunluğundan bunalan yavrularımızın hem stres atmalarını sağlamak, sokakta veya oyun salonlarında vakit öldürmelerinin önüne geçebilmek, hem de yeni yeteneklere imkân sağlamak için yaz spor okullarını düzenledik." dedi. Başkan Kadir Kara, projeye destek sağlayan Yahya Mazlum Halk Eğitim Müdürlüğüne, tesislerini açan İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile OKÜ Rektörlüğüne teşekkür etti. Başkan Kara ayrıca kurs eğitmenlerine de ayrı ayrı teşekkür ederek, Yahya Mazlum Halk Eğitim Müdürü İbrahim Mete’ye teşekkür plaketi taktim etti.

BAŞKAN KADİR KARA’DAN MÜJDELİ HABER

Belediye Başkanı Kadir Kara, konuşmasının devamında özellikle çocukları ilgilendirecek bir yatırım projesinin müjdesini verdi. Samet Aybaba İzci Kampı'nın hemen yanına yapılacak olan Masal Dünyası Parkı'nın proje ve finansmanı için bugün önce Ankara, ardından ise İstanbul’a geçeceğini ve yakında imzaların atılacağını dile getirdi.

Açılışa katılan Osmaniye Vali Yardımcısı Mehmet Öz ise çocuklar için yapılan bu etkinliğin önemine dikkat çekerek Osmaniye Belediyesi'ni ve şahsında Başkan Kadir Kara’yı tebrik etti. Programda Osmaniye Belediyesi Mehter Takımı ile Salih Bahçeli Halkoyunları ekibi sahne aldı. CİHAN

Yorumlar