Osmangazi’yi Anma ve Bursa’nın Fethi Şenlikleri başlıyor

Bursa Osmangazi Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl 10.

Google Haberlere Abone ol
Osmangazi’yi Anma ve Bursa’nın Fethi Şenlikleri başlıyor

Bursa Osmangazi Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl 10.su gerçekleştirilecek olan Osmangazi’yi Anma ve Bursa’nın Fethi Şenlikleri 5 Nisan Cumartesi günü başlayacak.

Osmangazi Belediyesi tarafından bu yıl 10’uncusu düzenlenecek olan Osmangazi’yi Anma ve Bursa’nın Fethi Şenlikleri programı Sümbüllü Bahçe Konağında düzenlenen basın toplantısında tanıtıldı. Bursa’nın Fethi’nin 688’inci yıl dönümünde tüm kente Osmanlı dönemindeki manevi havayı ve coşkuyu yaşatacak olan şenliklerin etkinlik programı, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın katılımıyla kamuoyuna duyuruldu.

Osmangazi kültürü ve tarihini canlı tutmak istediklerini anlatan Başkan Mustafa Dündar, “Bursa’nın fethinin 688’inci yıl dönümünde şehre bayram havası yaşatacak olan şenlikler kapsamında spordan kültür sanata kadar pek çok alanda etkinlikler düzenlenecek. 20 Nisan’da sona erecek olan şenlikler, Osmanlı tarihini günümüze taşıyacak ve Cihan devleti manevi havasını başta Bursalılar olmak üzere yurt içi ve dışında ki Türklere yaşatacak.” dedi. Şenliklerin bir ay boyunca Bursalılara tarihi şenlik havası yaşatacağını vurgulayan Dündar, herkesi şenliklere davet etti.

Tanıtım programına katılan Bursa Rahvan Atçılar Dernek Başkanı İhsan Gür’de Bursa’da şu anda 200’den fazla rahvan atı bulunduğunu belirterek, desteklerinden dolayı Osmangazi belediyesine teşekkür etti.

ŞENLİKLER

5 Nisan’da başlayacak kutlamalar, yaklaşık bir ay boyunca kentte şenlik havasında çeşitli etkinliklerle devam edecek. Tophane meydanında yapılan açılış töreni ile başlayacak kutlamalar, Fetih yürüyüşü ile devam edecek. Tophane meydanından başlayacak fetih yürüyüş, Atatürk Caddesinden devam edip Şehre Küstü meydanında son bulacak.

Ardından Ahmet Köy’de düzenlenecek olan köy kınası etkinliği ile devam edecek kutlamalar, 6 Nisan’da gerçekleştirilecek programlarla renklenecek.

Ulu Camiinde düzenlenecek Osmangazi ve Şehitler için dua programını Pınarbaşı’nda ki valilik resmi törenleri takip edecek. Daha sonra yine Ahmet Köy ve Aksungur köylerinde köy düğünü eğlencesi düzenlenecek.
11 Nisan’da ise Ördekli Kültür merkezinde ‘Osmanlı dönemi posta pulları sergisi’ açılacak. Yine aynı o gün ve yerde Çelebi Mehmet ve dönemi sempozyumu düzenlenecek.

12 Nisan’da da Sukaypark’ta makarna partisi yapılırken, burada tarihi kent koşusuna katılacak sporcular için göğüs numarası dağıtımı yapılacak.
13 Nisan’da da Saltanat kapısından tarihi kent koşusunun stardı verilecek. Yine aynı gün tarihi kent halk koşusu düzenlenecek. Bu koşuların ödülleri ise Pınarbaşı meydanında verilecek. Osmangazi’yi anma ve Bursa’nın fethi şenlikleri, 20 Nisan Pazar günü yapılacak Rahvan at koşusu ile tamamlanacak.


CİHAN

Yorumlar