Osmangazi’den Bosna’ya 3 TIR dolusu yardım

Bosna Hersek'te yaşanan sel felaketinin ardından yaraların sarılması için harekete geçen Bursa Osmangazi Belediyesi, selden zarar gören ailelere ulaştırılmak üzere 3 TIR dolusu yardım malzemesi gönderdi. Ördekli Kültür Merkezi önünden hareket...

Google Haberlere Abone ol
Osmangazi’den Bosna’ya 3 TIR dolusu yardım

Bosna Hersek'te yaşanan sel felaketinin ardından yaraların sarılması için harekete geçen Bursa Osmangazi Belediyesi, selden zarar gören ailelere ulaştırılmak üzere 3 TIR dolusu yardım malzemesi gönderdi.

Ördekli Kültür Merkezi önünden hareket eden yardım TIR'ları, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ve vatandaşlar tarafından dualar eşliğinde uğurlandı. Mustafa Dündar, Bosna’da yaşanan felaketin çok büyük zararlar yol açtığını söyledi.

Dündar, şöyle konuştu: “Yaşanan felaketin ardından bizler de kardeş belediyemiz olan Dobay ile irtibata geçtik. Doboy, Maglay, Gracanica merkez ve köylerinde yaşayan 500 aileye geçtiğimiz ay içerisinde temel gıda ve temizlik malzemelerinin olduğu paketlerin yanı sıra, buzdolabı, çamaşır makinası, halı, boya kanepe ve yatak gibi ev eşyası yardımında bulunduk. Bugünde üç TIR dolusu gıda, temizlik ve boya gönderiyoruz. Felaketten dolayı binalar büyük oranda zarar gördü. Bu yüzden bir TIR dolusu boya gönderiyoruz. Bosna bizim ecdat yadigarımız. İnsanlık adına Bosna'ya sahip çıkıp yardımlarımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Bu yüzden ramazan ayında Dobay'da bir aş evi kuracağız. Böylece mağdurların yaralarını bir nebze olsun sarmış olacağız.”

Bosna'da yaşanan felaketin büyük zarara yol açtığını ifade eden Vali Münir Karaloğlu ise, “Bursa Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri ve sivil toplum kuruluşları ile beraber çalışmalarımıza devam ediyoruz. Daha önce on altı TIR yardım malzemesi gönderdik. Bugün üç TIR daha gönderip sayıyı on dokuza çıkarttık. Yardımlarımız devam edecek. Onların acısı bizim acımız.” diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar