Osmangazi personeline afet ve acil durum eğitimi

Bursa Osmangazi Belediyesi'nin personele yönelik eğitim ve bilgilendirme çalışmaları sürüyor. Olası bir afet ve acil durumda görev alacak personel, Bursa Afet Eğitim Merkezi'nde düzenlenen ‘Afet ve Acil Durum Eğitimi’ne katılarak, felaket...

Google Haberlere Abone ol
Osmangazi personeline afet ve acil durum eğitimi

Bursa Osmangazi Belediyesi'nin personele yönelik eğitim ve bilgilendirme çalışmaları sürüyor. Olası bir afet ve acil durumda görev alacak personel, Bursa Afet Eğitim Merkezi'nde düzenlenen ‘Afet ve Acil Durum Eğitimi’ne katılarak, felaket anında yapacakları görevlerle ilgili ayrıntılı eğitimden geçirildi.

Personele yönelik düzenlediği seminerlerle kurum içi hizmet kalitesini artırmayı hedefleyen Osmangazi Belediyesi çalışanlarına, afet ve acil durum eğitimi verildi. Osmangazi Belediyesi Sivil Savunma Uzmanlığı koordinasyonunda, Bursa Afet Eğitim Merkezi'nde düzenlenen eğitimlere 200 personel katıldı. Teorik ve uygulamalı olarak iki bölüm halinde gerçekleştirilen 10 günlük eğitimlere katılan personel, simülasyon merkezlerindeki eğitimlerinde olası bir afet sonrası nasıl davranmaları gerektiği konusunda uzmanlar tarafından bilgilendirildi.

Personele yönelik düzenlenen ‘Afet ve Acil Durum Eğitimi’ hakkında değerlendirmede bulunan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Bursamız, deprem riski en yüksek yerleşim yerlerinin başında geliyor. Deprem dışında yaşanması muhtemel olan sel, yangın ve fırtına gibi felaketler sonrası, afete maruz kalmış insanlarımıza bir an önce yardımcı olmak adına personelimize yönelik ‘Afet ve Acil Durum Eğitimi’ düzenledik. Bursa Afet Eğitim Merkezi'nde düzenlenen ve 200 personelimizin katıldığı eğitimler, uzman eğitmenler tarafından verilmiştir. Teorik eğitimin yanı sıra gerçeğe uygun olarak hazırlanan simülasyon salonlarında deprem, fırtına, sel, yangın eğitimlerini de uygulamalı ve anlatımlı olarak aldılar. Osmangazi Belediyesi olarak, her ne kadar istemesek de yaşanması muhtemel bir afet sonrası çaresizce bekleyen değil, çare olan bireyler olalım istiyoruz.” diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar