Osmangazi havuzları yaza hazır

Bursa merkez Osmangazi Belediyesi, bünyesindeki Yeni Karaman, Soğanlı, Atıcılar, Fatih Çiftehavuzlar ve Demirtaş yarı olimpik yüzme havuzlarında yaz sezonu hazırlıkları tamamlandı. Sıcak yaz günlerinde 7’den 70’e tüm Bursalıların akın...

Google Haberlere Abone ol
Osmangazi havuzları yaza hazır

Bursa merkez Osmangazi Belediyesi, bünyesindeki Yeni Karaman, Soğanlı, Atıcılar, Fatih Çiftehavuzlar ve Demirtaş yarı olimpik yüzme havuzlarında yaz sezonu hazırlıkları tamamlandı. Sıcak yaz günlerinde 7’den 70’e tüm Bursalıların akın ettiği havuzlarda bu sezon 25 bin kişinin ağırlanması hedefleniyor.

Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından yapılan denetimlerde hijyen ve temizlik açısından en güvenli havuzlar seçilen ve Sağlık Bakanlığı tarafından ‘Temiz Havuz Sertifikası’ verilen Yeni Karaman, Soğanlı, Atıcılar, Fatih Çiftehavuzlar ve Demirtaş yarı olimpik yüzme havuzları, 16 Haziran’da kapılarını açıyor. Geçtiğimiz yıllarda hizmet veren Yeni Karaman, Soğanlı, Atıcılar, Çiftehavuzlar ve Fatih yarı olimpik yüzme havuzlarına, bu sene Demirtaş Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nu da ekleyen Osmangazi Belediyesi, ilçedeki havuz sayısını 5’e çıkardı. Havuz sayısının artmasıyla birlikte geçtiğimiz yaz döneminde 20 bin kişinin giriş yaptığı havuzlara bu sene 25 bin kişinin faydalanması hedefleniyor.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, yaz aylarında yüzme öğrenmek veya serinlemek için Osmangazi’nin havuzlarını tercih eden vatandaşlara en iyi hizmeti sunmak için çok titiz çalıştıklarını söyledi. 16 Haziran öncesi tüm hazırlıkları tamamladıklarını ifade eden Dündar, “Havuzlarımızın tümü Sağlık Bakanlığı tarafından verilen Temiz Havuz Sertifikası’na sahip. Tesislerimiz ilaçlandı, eksiklikler giderildi, suları yenilendi ve çevre düzenlemeleri yapılarak yaz sezonuna hazır hale geldi. Çocuklarımızın yoğun olarak kullandığı havuzlarımızda sağlık koşullarına büyük özen gösteriyor, bu konunun hassasiyetle üzerinde duruyoruz. Tüm hemşerilerimi temizlik ve hijyen açısından son derece güvenilir olan havuzlarımızda yüzmenin keyfini çıkartmaya davet ediyorum.” dedi.

HAVUZ PROGRAMI VE ÜCRETLER

Yeni Karaman, Atıcılar, Soğanlı, Fatih Çiftehavuzlar ve Demirtaş Yüzme Havuzu’nda 6-14 Yaş Arası Hafta İçi Eğitim Programı’nın birinci dönemi 16 Haziran - 4 Temmuz tarihlerinde yapılacak. 2. dönem 7 Temmuz – 5 Temmuz, 3. dönem 4 Temmuz – 22 Ağustos ve 4. dönem ise 25 Ağustos – 12 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek. 3 hafta 4 gün olan eğitimler için belirlenen ücret ise 80 TL.

Aynı yaş grubunda hafta sonu programı ise birinci dönem 21 Haziran-13 Temmuz, 2. Dönem 19 Temmuz-10 Ağustos, 3. Dönem 16 Ağustos-7 Eylül tarihleri arasında 4 hafta 2 gün süreyle gerçekleşecek olup kurs ücreti ise 50 TL.

Yetişkinler için yine 3 dönem halinde yüzme kursları düzenleniyor. Hafta sonu programı 21 Haziran’da, hafta içi ise 23 Haziran’da başlıyor. Eğitim ücreti 80 TL, serbest yüzücüler için ise 70 TL. Fiyatlar üyeliğe göre de değişiklik gösteriyor. CİHAN

Yorumlar