Osmangazi Belediyesi, tesislerini Erguvan gençliğine açtı

Osmangazi Belediyesi, Bursa İl Müftülüğü'nün son yıllarda gençlerimiz arasında gözlenen ahlaki dejenerasyondan ve milli-manevi değerlerden uzaklaştıracak her türlü yaklaşımlardan gençleri kurtarmak amacıyla kurduğu Erguvan Gençlik Derneği ile imzaladığı.

Google Haberlere Abone ol
Osmangazi Belediyesi, tesislerini Erguvan gençliğine açtı

Osmangazi Belediyesi, Bursa İl Müftülüğü'nün son yıllarda gençlerimiz arasında gözlenen ahlaki dejenerasyondan ve milli-manevi değerlerden uzaklaştıracak her türlü yaklaşımlardan gençleri kurtarmak amacıyla kurduğu Erguvan Gençlik Derneği ile imzaladığı protokol ile ilçedeki sosyal, kültürel ve sportif amaçlı tesisleri gençlerin ücretsiz kullanımına açtı.

    Tayyare Kültür Merkezi'nde düzenlenen protokol imza töreninde konuşan Bursa İl Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, Erguvan Gençlik Derneği'nin, son yıllarda gözlenen ahlaki dejenerasyondan ve milli-manevi değerlerden uzaklaştıracak her türlü yaklaşımlardan gençleri kurtarmak amacıyla kurulduğunu söyledi. İl Müftülüğü'nün öncülüğünde kurulan derneğin hedefinin, gençlerde var olan cevheri tespit edip ortaya çıkarmak, işlemek ve onları birer mücevher haline getirmek olduğunu belirten Ay, “Erguvan Gençlik Derneği’ne bağlı gençlik kulüpleri olarak, gençlerimizin camilerimize gelip vakitlerini meşru ve cazip sosyal aktivitelerle geçirmelerini; gelenek ve göreneklerimizle dinî değerlerimizden aldıkları güçle geleceğe ışık tutacak şekilde yetişmelerini hedefliyoruz.” dedi.

    Bu hedef doğrultusunda ilk etapta Bursa il merkezindeki 33 camide teşkilatlanmasını tamamlayan derneğin, camilere bağlı olarak kurulan cami merkezli bir dernek olduğunu ifade eden Prof. Dr. Ay, “Projenin, bir süre sonra tüm ilçelere yayılacağını ümit ediyoruz. Unutulmamalıdır ki, bir memlekette huzur ve güvenin sağlanması, polisiye tedbirlerin çok daha öncesinde insanlardaki dini değerlerin yerleşmesi ile mümkündür. Bizlerde, sizleri Hz. Ali (r.a) Efendimizin ifadesi ile ‘Çocuklarımızı ve gençlerimizi, kendi zamanımıza göre değil, onların gelecekte yaşayacağı yıllara göre hazırlamaya’ davet ediyoruz. Bu hayır yarışında, sadece çocuk sahibi olanları değil, ahlaki ve manevi değerler uğruna bir farkındalık meydana getirebilmek üzere herkesi yardımlaşmaya çağırıyoruz.” dedi.

    Osmangazi Belediyesi adına protokole imza atan Başkan Yardımcısı Halil Döner, milli ve manevi değerlerine sahip çıkan nesillerin yetişmesine katkı sağlayacak Erguvan Gençlik Derneği ile böyle bir protokol imzalamaktan, gençlere destek olmaktan mutlu olduklarını söyledi. Tayyare Kültür Merkezi'nde düzenlenen ve Bursa İl Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay ile Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Halil Döner’in imza attığı protokol ile, Bursa’daki müftülüklere bağlı camilerde kurulan Erguvan Gençlik Derneği üyelerine, belediyeye ait halı saha, yüzme havuzu, kapalı spor salonu ile kültürel etkinlikler için salonlar ve kamp alanlarının ihtiyaç olduğunda kolaylık sağlanıp kullanması gibi çeşitli imkanlar sağlanıyor. CİHAN

Yorumlar