Osmangazi Belediyesi, Tabakhaneler'de temizlik hamlesi başlattı

Bursa Osmangazi Belediyesi, şehrin merkezinde çöp dağlarının oluştuğu Tabakhaneler Bölgesi’ni temizleme çalışması başlattı.

Google Haberlere Abone ol
Osmangazi Belediyesi, Tabakhaneler'de temizlik hamlesi başlattı

Bursa Osmangazi Belediyesi, şehrin merkezinde çöp dağlarının oluştuğu Tabakhaneler Bölgesi’ni temizleme çalışması başlattı.

Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Fen İşleri Müdürlüğü iş birliğinde yürütülen ‘Daha Temiz Bir Osmangazi’ projesi kapsamında başlatılan çalışma ile vatandaşlar tarafından bilinçsizce dökülen moloz ve çöpleri topluyor.

Tabakhanelerin taşınmasının ardından boşalan bölgeye, vatandaşların konutlarında yaptıkları tadilat ve tamirat işlemleri sonucu çıkan moloz ve atıkları dökmesiyle oluşan kötü görüntü insan sağlığını da tehdit eder boyutlara ulaşmıştı. Belediye yetkilileri, yıllardır şikayet konusu olan kötü görünüm ve insan sağlığını tehdit eden olumsuz şartların ortadan kaldırılacağını söyledi.

Tabakhaneler bölgesinin temizliği için 2 kamyon ve 2 iş makinesi ile çalışma başlatan temizlik işleri yetkilileri, vatandaşların kendi sağlığı için daha duyarlı olmalarını istedi. Bilinçsizce bırakılan çöp ve atıkların, yalnızca kötü bir görüntü oluşturmadığını, aynı zamanda insan sağlığını da tehdit ettiğini ifade eden yetkililer, "Vatandaşlarımızda, bu bölgeye çöp ve molozlarını atmamalarını istiyoruz. Bu hepimizin sağlığı için çok önemli. Halkımızdan, 444 16 01 numaralı telefonumuzu arayarak, çöp ve molozlarının alınması konusunda bize ulaşmalarını, bu sayede çevreyi kirletmeden, sağlığımızı tehdit eden unsurlara yol açmadan bu soruna birlikte çözüm bulabiliriz. Bu konuda vatandaşlarımızın gerekli hassasiyeti göstereceğine inanıyoruz.” diye konuştu.

    Bölgenin temizlenmesinin ardından kurallara uymayan vatandaşlar hakkında yasal işlem yapılacağı uyarısı yapıldı. CİHAN

Yorumlar