OS-MAY matematik yarışmasına 1045 öğrenci katıldı

Osmaniye Hoşgörü Hacı Hasan Doğru Fen Lisesi tarafından her yıl düzenlenen OS-MAY 8. sınıflar matematik yarışmasının 3.sü yapıldı. OS-MAY matematik yarışmasına Osmaniye ili ve ilçeleri, Adana’nın Ceyhan ve Kozan ilçeleri, Kahramanmaraş’ın...

Google Haberlere Abone ol
OS-MAY matematik yarışmasına 1045 öğrenci katıldı

Osmaniye Hoşgörü Hacı Hasan Doğru Fen Lisesi tarafından her yıl düzenlenen OS-MAY 8. sınıflar matematik yarışmasının 3.sü yapıldı. OS-MAY matematik yarışmasına Osmaniye ili ve ilçeleri, Adana’nın Ceyhan ve Kozan ilçeleri, Kahramanmaraş’ın Andırın ilçesi, Hatay’ın Dörtyol, Erzin, İskenderun ve Payas ilçelerinden bin 45 öğrenci başvuruda bulundu ve sınava katıldı.

Sınav Kadirli Özel Serhat Koleji ve Osmaniye Hoşgörü Okulları olmak üzere iki merkezde yapıldı. Öğrenciler 2 bölümden oluşan 70 soruluk sınavda 120 dakika ter döktü. Sınava katılan öğrencilerin çok heyecanlı oldukları gözlendi.

Sınav başlamadan önce bir açıklama yapan Hoşgörü Lisesi Müdürü Lokman Kılıç, “Yarışmamızın amacı ortaokul çağındaki öğrencilerin ufuklarının geliştirilmesine, matematik dersinin öne çıkarılmasına ve sevdirilmesine, öğrencilerin matematik ruhunun kazandırılmasına ve kurumlar arası kaynaşmaya katkıda bulunmaktır.” dedi.

Sınava geçen yıl 724 kişinin katıldığını belirten Kılıç, “Bu sene katılımın bin 45 olması, yarışmaya olan ilginin artması bizleri memnun etti. Bu yarışmanın ödül töreni 10 Mayıs Cumartesi günü saat 11.00’de yapılacaktır. Ödüller özel okullar kendi içerisinde, devlet okulları kendi içerisinde değerlendirilecektir. Toplam 60 öğrenciye madalya, başarı belgesi ve değişik hediyelerin yanı sıra ilk 6 öğrenciye para ödülü verilecektir. 10 Mayıs Cumartesi günü okul kampüsünde bilim ve bahar şenliğimizin yanı sıra anaokullar için boyama şenliğimizde yapılacaktır.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar