Ortodontistler platform kurdu: Dişlerinizi tehlikeye atmayın

İzmir’de görev yapan ortodonti uzmanları, mesleki problemlere çözüm bulmak ve meslekleriyle ilgili konularda vatandaşı bilgilendirmek amacıyla bir platform kurdu.

Google Haberlere Abone ol
Ortodontistler platform kurdu: Dişlerinizi tehlikeye atmayın

İzmir’de görev yapan ortodonti uzmanları, mesleki problemlere çözüm bulmak ve meslekleriyle ilgili konularda vatandaşı bilgilendirmek amacıyla bir platform kurdu. Bir süredir düzenli olarak toplantılar yapan İzmir Ortodontistler Platformu, son olarak Şifa Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi evsahipliğinde buluştu. Birçok gündem maddesinin tartışıldığı toplantıda, halka yönelik de önemli bir uyarı dile getirildi. Ortodontik tedavinin ortodonti uzmanları tarafından yapılması gerektiğini bildiren ortodontistler, son zamanlarda bu konuda hasta mağduriyetlerinin yaşandığını söyledi.

Platform sözcülerinden Ortodonti Uzmanı Elif Ertaş, ortodonti uzmanlığının, diş hekimliği eğitiminden sonra en az dört yıllık ek bir eğitim gerektirdiğini söyledi. Ertaş, “Son yıllarda yapılan kısa süreli ortodonti kurslarıyla diş hekimlerine sertifika eğitimi verilmesi, çok ciddi sorunlara yol açıyor. Bunun sonucunda da yapılan yanlış tedavilerden en çok hastalar mağdur oluyor.” dedi. Son günlerde yanlış tedavi sonucu mağdur olmuş çok sayıda hastanın başvurduğunu belirten Ortodonti Uzmanı Pınar Saatci de, “Hastaya zarar veren bu durum nedeniyle hem tedavi süresi hem de maliyeti çok artıyor. Ailelerin, ortodontik tedavi için hekim seçerken dikkatli olması gerekiyor. Hastamız, doktora gitmeden önce internet ortamında Türk Ortodonti Derneği’nin sayfasına girerek, gideceği hekimin ortodonti uzmanı olup olmadığını sorgulayabilir ve hekimini buna göre seçebilir.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar