"Ortaya konan senaryolar milletin iradesi karşısında etkisiz hale gelecek"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, seçimler öncesinde milli iradeyi zayıflatmak adına ortaya konan senaryoların olduğunu ileri sürdü.

Google Haberlere Abone ol
"Ortaya konan senaryolar milletin iradesi karşısında etkisiz hale gelecek"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, seçimler öncesinde milli iradeyi zayıflatmak adına ortaya konan senaryoların olduğunu ileri sürdü. Erdoğan, “Bütün kışkırtmalar, nifaklar, fitneler milletimizin duası karşısında eriyip gidecek. Senaryolar, milletin iradesi karşısında etkisiz hale gelecektir. Millet doğru ile yanlışı birbirinden en güzel bir şekilde ayırabilecek bir ferasete sahip.” dedi.

Başbakan Erdoğan, Trakya gezisi kapsamında Edirne’de kaldığı otelde Valiliğin verdiği kahvaltı programda iş adamlarına ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerine seslendi. 11 yıldır aynı anlayışla hareket ettiklerini belirten Erdoğan, “Türkiye’nin büyümesini, şehirlerimizin kalkınmasını, kardeşliğimizin güç kazanması için gerekirse riski göze alıyor ve cesaretle ilerliyoruz. Bundan sonra da aynen cesaretle kararlılıkla ilerlemeye devam edeceğiz. Milletimiz bizi anlıyor, bize destek veriyor. Ve biz milletimizin verdiği istikamette ilerlemeyi sürdüreceğiz. Bütün kışkırtmalar, nifaklar, fitneler milletimizin duası karşısında eriyip gidecek. Özellikle seçimler öncesinde milli iradeyi zayıflatmak adına sahneye konan her senaryo, milletin iradesi karşısında etkisiz hale gelecektir. Millet, doğru ile yanlışı birbirinden en güzel bir şekilde ayırabilecek bir ferasete sahip. Hakem millet olduğu müddetçe, Türkiye büyümeye devam edecek. Biz de milletin hakemlik gücünü milli iradeyi güçlendirmeye devam edeceğiz.“ diye konuştu.

Kendilerine bölücü ve cumhuriyet karşıtı dendiğini ileri süren Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti: “Biri çıkıyor, ben milliyetçiyim, bunlar bölücü diyor. Bunlar bölücü, cumhuriyet düşmanı diyor. Bu tasnifi, bu ayrımı ve ayrımcılığı yapanlara şunu herkesin sorması ve ısrarla cevabını araması gerekiyor. Madem siz milliyetçisiniz de bu millet için ne yaptınız? Bunu bir söyleyin bakalım? Madem siz cumhuriyetçisiniz de bu cumhuriyet için ne yaptınız? Onlar iftira attılar, biz ise Türkiye’yi büyüttük.”

Edirne’nin 30 Mart’la beraber yeni bir sürece başlayacağına yürekten inandığını söyleyen Erdoğan, “İnşallah Edirne için yaptıklarımıza çok daha fazlasını ekleyeceğiz. Edirne’de bir gelişim değişim gerçekleştirelim istiyoruz.” dedi ve Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Ahmet Günşen’i yanına çağırdı. Erdoğan ve Günşen, birlikte el ele poz verdi. Belediye Başkan Adayı Günşen, Başbakan Erdoğan’a yay hediye etti. CİHAN

Yorumlar