Ortaokul ve liseler arası teknik proje yarışması

Toyota Türkiye ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile bu yıl dokuzuncusu gerçekleştirilen 'Ortaokul ve Liseler Arası Teknik Proje Yarışması'nda dereceye girenlere ödülleri verildi. Yarışmanın ödül töreni Toyota Türkiye Konferans...

Google Haberlere Abone ol
Ortaokul ve liseler arası teknik proje yarışması

Toyota Türkiye ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile bu yıl dokuzuncusu gerçekleştirilen 'Ortaokul ve Liseler Arası Teknik Proje Yarışması'nda dereceye girenlere ödülleri verildi.

Yarışmanın ödül töreni Toyota Türkiye Konferans Salonu’nda düzenlendi. Çevre ve otomasyon kategorilerinde 700 öğrenci tarafından üretilen 360 proje içerisinden, kendi kategorilerinde ilk 10’a giren 40 projeyi geliştiren 77 öğrenci ve en fazla projesi dereceye giren Karasu Namık Kemal Ortaokulu ve Geyve Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi, ödül almaya hak kazandı.

Ödül töreninde konuşan Toyota Türkiye Genel Müdür ve CEO’su Orhan Özer, toplumla birlikte sürdürülebilir gelişim için eğitime ve çevreye destek anlayışlarına uygun olarak yürüttükleri faaliyetlerinden birisinin de teknik proje yarışması olduğunu söyledi.

Genç öğrencilerin fikirlerini desteklemek ve onların proje yürütme ve araştırma-geliştirme becerilerini teşvik etmek, eğitimin önemini bilen ve yeni fikirleri her zaman destekleyen bir şirket olarak öncelikleri olduğunu kaydeden Özer, "Gençlerimizi yeni fikirler üretme yolunda destekleyen değerli öğretmenlerine ve ailelerine, ayrıca dereceye giremese de yarışmaya iştirak eden tüm öğrencilerimize yürekten teşekkürlerimi iletiyorum. Bu yıl yarışmamıza 700 öğrencimiz tarafından çevre ve otomasyon alanlarında üretilen 360 proje katılımda bulundu. Böylece bugüne kadarki toplam öğrenci katılımı 4 bine ulaştı. Bugün ödül alacak projeleri üreten gençlerimiz fikirlerini başarıyla hayata geçirip, ödül almaya hak kazandılar." dedi.

Yarışmada ilk 10’a giren 77 öğrencinin tamamı ödüllendirilirken, kategori birincilerine iPad, ikincilere dijital fotoğraf makinası, üçüncülere ise ödül olarak saat verildi. En çok projesi dereceye giren okullar ise dizüstü bilgisayar ve projeksiyon cihazı ile ödüllendirildi. CİHAN

Yorumlar