Ortaokul öğrencilerinin telafi sınavı sevinci

Ortaokul öğrencilerinden mazereti sebebiyle merkezî sistem ortak sınavına giremeyenler, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen telafi sınavlarına katıldı.

Google Haberlere Abone ol
Ortaokul öğrencilerinin telafi sınavı sevinci

Ortaokul öğrencilerinden mazereti sebebiyle merkezî sistem ortak sınavına giremeyenler, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen telafi sınavlarına katıldı. Bursa’da da bine yakın öğrenci, bugünkü telafi sınavında ter döktü. Setbaşı Ortaokulu’nda sınava giren öğrenciler, büyük heyecan yaşadı.

Öğrencilerden Seda Tutak, “Matematik sınavına gireceğim şimdi. Türkçe sınavı oldum. Bütün hocalarımıza teşekkür ederiz, bize bu şansı verdikleri için. İyi geçti. Basitti, kolaydı dersler. Türkçe soruları çok basitti.” dedi. Rahatsızlığı sebebiyle sınavlara katılamayan İsmet Can Orhun ise, “Ben çalışamadım ama Türkçe sınavım normal geçti. Öğretmenlerime çok teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu. Annesi de, “Oğlum rahatsız olduğu için iki aydır tedavi görüyordu. Bugün telafi sınavı oldu, çok sevindik gerçekten. Kaçırdığımız için çok üzgündük. Raporumuzu vardı ama yine de nasıl olacağını bilmiyorduk, çok iyi oldu.” dedi. Kızını sınava getiren Mehmet Selim Tutak ise, "İnşallah başarırlar. Öğretmenlerine teşekkür ederim. Türkçeye girdi, matematiğe girecek ve din kültürü var. Bizde de heyecan var. Başarılarını bekliyorum. Kendi istikballerini kurtarırlar." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar